Konya'da günlük vaka sayısı 200'ün üzerine çıktı!

Alınan bilgilere göre Konya'da günlük vaka sayısı 200'ün üzerine çıktı. Konya, Türkiye'de vaka sayısının en çok arttığı 5 il arasına girdi.

Yine Konya'nın yoğun bakımda yatan hasta sayısında Türkiye birincisi olduğunu öğrenildi. Vakaların ise vatandaşların sosyal mesafeye, maske takma kuralına ve özellikle el hijyenine dikkat etmemesinden kaynaklı olduğu söylendi. Konya'da düğünlerin yapılmasının ve gurbetçilerin Konya'ya gelmesinin de vaka sayılarını artırdığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Vaka sayısındaki artışın bu hızla devam etmesi durumunda ise Konya'da yasakların gündeme geleceği de yetkililerin konuştuğu konular arasında yer aldı. Vaka sayısının artmasıyla beraber Konya'da yoğun bakım hasta sayısı da arttı. Konunun yetkililerinin sağlık kurum ve kuruluşlarına Konya'da yeni bir dalganın yaşanma endişesine karşı tedbirli olmaları gerektiği konusu da iletildi. Bu dönemde kurumlar arası koordinasyonun öneminin bu dönemde daha çok arttığı bilinirken, sağlık çalışanlarının da bu süreçte canla başla çalışmayı sürdürdüğü biliniyor.

Sağlık alanında bu kadar imkâna rağmen hastanelerde yığılmaların olması da sağlık yönetimi zaafiyeti olarak adlandırılıyor. Konya'da hastanelerin yeni dalgalara karşı diri olması konusunda sık sık telkinlerde bulunuluyor. Alınan diğer bir bilgiye göre ise Konya Şehir Hastanesi'nin kısa süre içinde açılması planlanıyor. Şehir Hastanesi'nin Konya'daki diğer hastanelerin yoğunluğunu azaltması planlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısının en fazla arttığı iller arasında sürekli Konya'yı da anması, Konya'daki durumun vehametini gözler önüne seriyor. Konya'da test kitleri, ilaç ve cihaz konusunda herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı da öğrenildi. Hastanelerin doluluk oranı ise son günlerde fazlasıyla arttı. Konya'da yoğun bakımda yatan hasta sayısının 230 civarında, ventile hasta sayısının da 50'nin üzerinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Resmi rakamlara göre Konya'da 26 Temmuz Pazar günü 2 kişi korona virüsten dolayı hayatını kaybetti. Yetkililer, bu işin şakasının olmadığını, tedbirlerin de elden bırakılmaması gerektiğini aktardı.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (28)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri