Konya'da görme engelli çift dünyaevine girdi

Konya’da görücü usulü ile tanışan görme engelli Hacer Ergün ve Bayram Barış çifti, tüm engelleri aşarak dünyaevine girdi

Konya’da yaşayan ve görme engelli olan 25 yaşındaki Aynur- İbrahim Ergün çiftinin kızları Hacer Ergün ile 26 yaşındaki Hatice – Yahya çiftinin oğulları Bayram Barış ile görücü usulü vesilesi ile tanışıp birbirlerini sevince evlenmeye karar verdi.

Karatay Belediyesi Nikâh salonunda gerçekleştirilen nikâh merasimine Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkan yardımcısı Aşır Özcan ve akrabaları, yakınları ve sevenleri yalnız bırakmadı. Tüm engelleri aşan çift, görücü usulü ile başlayan sevgilerini nikâh merasimi ile noktaladılar.

ENGELSİZSİNİZ

Yaşadığı mutluluğu aktaran ve diğer görme engelli vatandaşlara çağrıda bulanan damat Bayram Barış, “Bugün bizim en mutlu günümüz eşimle görücü vasıtası ile tanıştık birbirimizi sevdik ve evlenmeye karar verdik. Eşimle ailemle birlikte bütün engelleri aşarak bugün düğün merasimimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vasıta ile tüm görme engelli kardeşlerimi seslenmek istiyorum.

Sevgiye hiçbir şey değildir evelenmek isteyen görme engelli kardeşlerime ‘Engelsizsiniz’ diyerek sesleniyorum. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum dedi. Gelin Hacer Ergün ise, “Biz ailelerimiz vasıtası ile tanıştık. Birimizi sevdik ve evlenmeye karar verdik ve evlendik mutluyuz. Başta ailelerimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

HER ZAMAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Nikah merasiminde konuşan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkan yardımcısı Aşır Özcan, “Bugün Hacer ve Bayram kardeşimizin nikah merasimi için buradayız. Çiftimizi tebrik ediyoruz Allah bir ömür boyu mutlu etsin.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi olarak üyelerimizin her anlarında her zamlan yanlarında olmaya çalışıyoruz. Evlilik çağına gelmiş tüm görme engelli vatandaşlarımızı evlenmeyle davet ediyorum. Evlilik müessesi dinimiz kutsal gördüğü en büyük değerlerimizden biridir bu değer sahip çıkmalıyız. Engellilerimiz evleniyor, engellilerimiz iş ve aş sahibi oluyor. Engelli kardeşlerimiz artık evlenecek, yuva kuracak, bir fiil topluma faydalı olması için artık sahalarda. Tekrardan Hacer ve Bayram çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri