Konya'da fuar sezonu başlıyor

Fuar sezonu açıldı. Konya Tohum, Konya Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarı ile eş zamanlı olarak 3-6 Marttarihleri arasında TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Hayvancılık 2016 4.Hayvancılık, Hayvansal Üretim Teknolojileri ve Yem Endüstrisi  Fuarı, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, PANKOBİRLİK, T.C.Konya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB’in sağladıkları değerli destek ve işbirlikleri ile Konya Tohum 2016, Konya Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme Fuarı ile eş zamanl 3-6 Mart  2016  tarihleri arasında Konya Ticaret Odası – TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Tüyap Fuarcılık'tan yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: "Hayvancılık bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artan nüfusun yeterli ve dengeli beslenmesinde ve birçok alanda endüstri hammaddesi olarak kullanılması açısından önemli bir yer tutmaktadır. Bununla birlikte hayvancılık sektörü diğer sektörlerden farklı olarak içinde birçok sektörü barındırması sebebiyle ülke ekonomisine olduğu kadar ülkenin sosyal sorunlarına da çözüm getirmektedir. Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektöründe gerek sahip olduğu tarım alanları, gerekse barındırdığı hayvan sayısı ile Konya önemli bir yere sahiptir. Konya 38 bin 257 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en büyük ilidir. Bu büyük yüz ölçümünün yanında Konya 2 milyon altı yüz altmış bin hektar alanlık tarım arazisine sahiptir. Ülkemizde toplam tarımsal üretim içinde 1.3 katrilyonluk üretimle yüzde 5'lik bir paya sahiptir. Bu nedenle ilimiz Türkiye'nin buğday deposu olma özelliğinin yanında hayvancılık sektöründe de oldukça önemli bir noktadadır.

Türkiye’de üretilen sütün yüzde 10’u, kırmızı etin ise yaklaşık yüzde 5’i Konya’da bulunmaktadır. Ayrıca, Konya yumurta üretiminde önde gelen iller arasındadır. Türkiye’de üretilen toplam yumurtaların yüzde 15-20’si Konya’da üretilmektedir. İlimiz hayvancılık sektörü ile ilgili sahip olduğu güç ve değerler ile 'Ülkemizin Protein Deposu'  konumundadır. 2015 yılında, 14 ülkeden 219 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlanıp, 7 ülkeden 47 farklı ilden gelen toplam 32.217  ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, 2016 yılında dördüncü kez Konya Tohum, Sulama Teknolojileri Fuarları ile eş zamanlı gerçekleştirilerek 4 gün boyunca yurtiçi ve yurtdışından gelecek onbinlerce  ziyaretçiye ve gerçekleştirilecek yarışma ve etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Fuarlar 3–4 - 5 Mart 2016 günlerinde 09.30-18.00 saatleri arasında 06 Mart 2016 günü ise 09.30 -17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri