Konya'da ev sahiplerinin tercihi 'memur kiracı'! Yüksek rakamlar istiyorlar

Ev sahipleri son dönemde farklı bir anlayış ve taleple evini kiralamaya başladı. Kiralama işlemlerinde artık 'kamu çalışanı' şartı aranıyor.

Konya'da kira fiyatları her geçen gün yükseliyor. Vatandaşın ev tutması, barınma ihtiyacını gidermesi zorlaşıyor. Asgari ücretin 17 bin TL olduğu günümüzde şehirde en ucuz ev 10 bin liradan kiralanıyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında en fazla gerilimin yaşandığı iller arasında Konya da yer alıyor. Kira fiyatı veya tahliye konusunda anlaşamayan ev sahibi ve kiracı, en sonunda mahkemelik oluyor.

RESMİ KURUM VE DÜZENLİ MAAŞ EV SAHİPLERİNE CAZİP GELİYOR!

Konya'da ev sahipleri, 'ekonomik daralma' sebebiyle artık yeni bir anlayışla evini kiralıyor. Birçok ev sahibi, kiracısının memur olmasını istiyor. Kiralanmak için ilana koyulan evlerin bilgilendirici metin kısmında 'Dairemizin kiralanmasında kamu çalışanı şartı bulunmaktadır' yazısı yer alıyor. Kamu çalışanlarının her ayın 15'inde düzenli maaş alması, olası bir sorun durumunda ise kiracıların resmi kurumda görev yapması dolayısıyla kolay bulunacak olması ev sahiplerine cazip geliyor.

'GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYORLAR ZAMANINDA ÖDEYEMEZ' DÜŞÜNCESİ

Asgari ücretlilerin ve emeklilerin büyük kısmı, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından ötürü ay sonunu getiremiyor. 17 bin TL maaş alan asgari ücretliler, 10 bin TL alan emeklilere artık eskisi gibi Konya'da ev verilmiyor. Konya'da en düşük kiralık dairenin fiyatı 10 bin liradan başlıyor. Ev sahipleri, geçim sıkıntısı çeken bu iki kesimin zamanında ev kirasını ödeyemeyeceğini düşünüyor. Bu gerekçeyle ev sahipleri, 'garanti olsun' düşüncesiyle ev kiralarken, memurları tercih ediyor.

BİR DAİREYİ TUTMAK İÇİN 79 BİN TL CEPTEN ÇIKACAK!

Bunun son örneği yine Konya'da yaşandı. Meram Yaka'da 27 bin TL'ye ilana konulan kiralık bir dairenin bilgilendirici metin kısmında “'Dairemizin kiralanmasında kamu çalışanı şartı bulunmaktadır' ifadesi yer aldı. Bu daire için ayrıca 25 bin TL de depozito istendi. Evin bir kira bedeli kadar da emlakçıya komisyon verilecek. Evi tutmak isteyen vatandaşın cebinden kısa sürede 79 bin TL çıkacak. 79 bin TL, bugün 8 emekli, yaklaşık 5 asgari ücretli maaşına denk geliyor. Memurlar, bu talepleri karşılama konusunda ekonomik olarak daha rahat oluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri