Konya'da ev sahibinin 'kendim oturacağım evden çık' söylemi yalan çıktı!

Konya'da ev sahibi-kiracı problemi yaşanmaya devam ediyor. Bunun son örneği, Karatay'da yaşandı. Bir ev sahibinin kiracısına “Evden çık, kendim oturacağım” dediği ancak 3 bin 600 liralık evi 14 bin liraya ilana koyduğu görüldü

Kira davalarına bakan Sulh Hukuk Mahkemelerinde büyük bir yoğunluk oluşuyor. Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazsızlıklar, beraberinde şiddet olaylarını, küfürlü sözleri, gerilimi getiriyor. Yüzde 25 kira artış sınırı uygulaması ev sahiplerini rahatsız ederken, kiracılar da bu rakamın ötesinde bir kira ödemeyeceğini söylüyor. Tartışmalar ise kaçınılmaz oluyor. Yine bu uygulamadan ötürü yalanlar da havada uçuyor.

EVDEN ÇIKAN KİRACI İLANI GÖRÜNCE ŞOKE OLDU!

Konya'da ev sahibi-kiracı anlaşmazsızlığına bir yenisi daha eklendi. Karatay'da Aksarnıç sitesinde oturan Necip Fazıl Kocaman ile ev sahibi arasında bir tartışma yaşandı. Ev sahibi, kiracısı Necip Fazıl Kocaman'a 2 hafta içinde evini boşaltması gerektiğini, kontrat yenileme taraftarı olmadığını söyledi. Ev sahibi, kiracısına “Eve ben oturacağım” gerekçesini sundu. Kocaman, ev sahibinden zaman istedi ve 2 ay içinde evi boşalttı. Kiracı Necip Fazıl Kocaman, gördüğü bir ilanla şoke oldu. Kocaman, ev sahibinin eve oturmadığını, evi başka birine kiralamak için ilana çıkardığını gördü ve bunu da sosyal medya hesabından paylaştı.

3 BİN 600 LİRAYA OTURDUĞU EV 14 BİN LİRAYA İLANA KOYULDU

Necip Fazıl Kocaman, sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yaptı: “Aylardır 'Çık kendim oturacağım' diyordu. Geçen hafta evi boşalttım. 3 bin 600 TL kira ödediğim evi şimdi sarı siteye ilana koymuş. Evin kirası için 14 bin TL yazmış. Söyleyeceklerim bu kadar.”

MESUT TURAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (25)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri