Konya'da erkekliğe TOGG ile adım attılar! İhtişamlı konvoy beğeni topladı

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 1496 yılında Amasya’da kurulan Sultan 2. Beyazıt Vakfı hayır şartını yerine getirmek için Konya’da 21 çocuğu sünnet ettirdi. Çocukların makam aracı TOGG oldu

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü 21 çocuğu sünnet ettirdi. 2. Beyazıt 528 yıl önce Amasya’da bir vakıf kurmuş, Edirne, Amasya, Bursa ve İstanbul’da; Cami, Medrese, İmaret, Darüşşifa Köprüler yaptırdığı vakfın hayır şartlarından birini de çocukları sünnet ettirmek olarak belirlemişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü de ecdat yadigârı vakfın hayır şartını 81 ilde yerine getirmek için sünnet organizasyonları düzenleniyor. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü kurumdan yararlanan ailelerden belirlediği 21 sünnet çağına gelmiş çocukları öncelikle, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Uzman Doktorlar tarafından sünnetleri gerçekleştirdi.

İLK OLARAK MEVLANA MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ

Aileler ve evlatları ile birlikte Saat 13:00’te Mevlana Müzesini ziyaret etti. Hz Pir’in makamında gerçekleşen ziyaret renkli görüntülere sahne oldu. Buradan Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Konya Ticaret Odası ile Konya TOGG platformunun katkılarıyla sünnet çocuklarımız için konvoy oluşturuldu ve Sünnet Düğününün yapılacağı aileler ve katılımcılar ile Atlıhan Binicilik tesislerine hareket edildi. Davetli Misafirlerimize Atlıhan Binicilik ve dinlenme tesislerinde Mevlit okutuldu ve tasavvuf musikisi eşliğinde davetlilere meşhur yöresel Konya düğün pilavı ikramı yapıldı. Palyaço, Oyun atölyesi ve çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenen sünnet çocuklarımıza, program sonunda gram altın ve Bisiklet hediyeleri Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ve Protokol tarafından takdim edildi.

ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINA DOKUNDUK

Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, program dolayısıyla yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneği olan vakıf sayesinde, toplumun her kesimine ve hayatı çeşitli evrelerinde katkı sağlamak bizi mutlu etmektedir. Çocuklarımızın hayatına bir nebze olsun dokunmuş olmanın onlara vatan sevgisini ve vakıf medeniyetimizi öğretebilmenin çabası içerisindeyiz.

Bu yorucu süreç sonunda onların gözündeki ışıltıyı görebilmek de bizim ödülümüz olmaktadır. Çocuklarımıza yaşantılarında güzellikler diliyorum. Bizi her konuda destekleyen Genel Müdürümüz Sinan Aksu beye, katkıda bulunan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” Programa Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Düz. MHP Konya Başkanı Remzi Karaaslan ve Konya Diyanet Sen Başkanı Ali Koç katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri