Konya'da en çok para kazandıran tramvay durağı belli oldu!

Konya'da tramvaylar 2 hat üzerinde sefer yapıyor. Alaaddin-Selçuk Üniversitesi ve Alaaddin-Adliye hattını günde on binlerce Konyalı kullanırken, bu hatlarda toplamda 42 durak bulunuyor. En çok para kazandıran tramvay durağı belli oldu.

Türkiye'nin yüz ölçümü en büyük ili ünvanına sahip Konya'da geniş bir ulaşım ağı sağlanıyor. Şehir merkezinde minibüsler, otobüsler, tramvaylar hizmet veriyor. Konyalılar, daha konforlu ve ucuz olduğu için ise ulaşımda tramvayı önceliyor. Şehirde toplamda 2 tramvay hattı bulunuyor. Bu hatlardan biri 1992 yılında hizmet vermeye başlayan Alaaddin-Selçuk Üniversitesi olurken, bir diğeri de 2015 yılında faaliyete geçirilen Alaaddin-Adliye arası. Konya'da tramvay hatları sadece Selçuklu ve Karatay'da bulunuyor.

2 TRAMVAY HATTINDA TOPLAMDA 42 DURAK VAR

32 yıl önce (1992) Konyalıların hizmetine sunulan Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattının toplam uzunluğu 21 kilometreden oluşuyor. Bu hatta toplamda 33 durak bulunuyor. 9 yıl önce (2015) devreye alınan Alaaddin-Adliye hattının toplam uzunluğu ise 6,5 kilometre. Bu hatta sadece 9 durak bulunuyor. Şehirdeki toplam 27,5 kilometrelik iki tramvay hattında toplamda 42 durak bulunuyor.

ALAADDİN-SELÇUKLU ARASINDAKİ HATTA YOĞUNLUK DAHA FAZLA

Konyalılar, bu durakların hangisinin daha çok kullanıldığını, hangi durağın daha çok, hangisinin daha az gelir sağladığını merak ediyor. Konya'daki 2 farklı tramvay hattından en yoğun olanı Alaaddin-Selçuklu hattı. Bu hattaki seferlerden günde on binlerce Konyalı faydalanıyor.

Konya'daki tramvay durakları arasında yoğunluğun en fazla olduğu iki duraktan biri 'Alaaddin' olurken, diğeri de 'Kampüs' durağı. Edinilen bilgilere göre Konya'da en fazla gelir getiren tramvay durağı Kampüs. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giden hasta ve yakınlarının sayısının fazla olması, bunun yanı sıra 'Kampüs' durağında daha çok öğrencilerin olması, bu durağı gelir noktasında ön plana çıkarıyor. Konya'da getirisi en düşük olan tramvay durağı da 'Erenkaya.'

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri