Konya'da elektrik kesintileri vatandaşı bıktırdı! Yağmur yağınca sorun oluyor

Konya’nın Meram ilçesinde elektrik tellerinin ağaç dallarının arasında kalması tehlike saçıyor. Yaka Mahallesi Yalçıntepe Sokak’ta her yağmur ve rüzgarda elektriklerin kesilmesi vatandaşları canından bezdirdi

Konya’da zaman zaman etkili olan fırtına ve yağmur bazı bölgelerde elektrik kesintilerine neden oluyor. Özellikle Meram’a bağlı Yaka Mahallesi Yalçın Sokak’ta yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı bıktırdı.

Elektrik direklerinin ve kabloların ağaçların arasında kalması nedeniyle her fırtınada ve yağmurda yaşanan elektrik kesintileri mahalle sakinlerini mağdur ediyor. Haziran ayında yaşanan fırtınada 12 saate yakın elektrik kesintisinin yaşandığı sokakta dün de akşam saatlerinde etkili olan yağmurda yeniden elektrik kesintisi meydana geldi. Saatlerce süren elektrik kesintisi mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

UFAK YAĞMURDA ELEKTRİKLER KESİLİYOR

Bölgedeki enerji nakil hatlarının ağaç dallarının arasında kaldığını dile getiren mahalle sakinleri, ağaçların budanması ya da elektrik kablolarının yer altına alınmasını istedi. Yıllardır bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerinden mustarip olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Haziran ayında etkili olan fırtına ağaç dallarının kırılması yüzünden elektrik kesintileri yaşandı. Daha önce de defalarca elektrikler kesildi. MEDAŞ’a ve belediye yetkililerine ağaçların budanması ya da kabloların yer altına alınması yönünde taleplerimizi ilettik ama ilgilenen olmadı. Burada sadece elektrik kesintisi riski yok. Ölümlü bir olayın yaşanmaması için mutlaka önlen alınması gerekiyor. Kablolar ağaç dallarının arasında kalıyor ve bu büyük bir risk. Bir an önce yetkililerden önlen almasını istiyoruz. Önlen alınması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Ayrıca 21.Yüzyıl’da Konya gibi bir şehirde saatlerce elektrik kesintisinin yaşanması şehir imajına ve kurum imajına da zarar veriyor. Elektrik kabloları faciaya yol açmadan önlem alınsın” çağrısında bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri