Konya'da ekmeğe zam gelmişti! Kalitesi tartışma konusu oldu

Konya'da ekmeğe zam geldi. 200 gramlık ekmek, 9 lira oldu. Fiyat artışından sonra bir mesele tartışma konusu oldu. Kimi Konyalı şehirde üretilen ekmeğin kalitesiz ve lezzetsiz olduğunu söylerken, kimileri de ekmeği çok beğendiğini ifade etti

Konya'da seçim sonrası zamlar yağmur gibi yağıyor. Şehirde su, minibüs, taksi, otobüs, tramvay derken bir zam da temel tüketim ihtiyacı olan ekmeğe geldi. Vatandaş, zamlardan dolayı rahat nefes alamadığını, hayat şartlarının ise günden güne zorlaştığını belirtti. Konya'da ekmek zamlandı. 200 gram ekmeğin fiyatı 7 liradan 9 liraya yükseldi.

ZAMLI TARİFE BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Ekmek zammını Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça duyurdu. Honça, zam ile ilgili şunları belirtti: “2023 yılı son üç aylık dönemi 2024 yılı asgari ücreti artışı sebebiyle daha sonraki günlerde ekmekte girdi maliyetlerinin yükselmesine sebep olan kurumsal zamlardan dolayı ekmek fiyatı güncellenmiştir. Bugünden itibaren (12.06.2024) itibarıyla Konya'da 200 gram ekmek 9 TL'ye satılacaktır.”

SON 1 YILIN EKMEK FİYAT HESAPLAMASI

Konya'da ekmeğe en son 8 ay önce zam yapılmıştı. 2023 yılının ekim ayında 6 lira olan 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 7 lira olmuştu. 2023 senesinin temmuz ayının ortalarına kadar ise Konya'da ekmek 5 TL'ye satılıyordu. 21 Temmuz 2023'te ekmeğin 6 lira olduğu duyurulmuştu. Bugün ise şehirde ekmek 9 TL oldu. Son 1 yıl içinde ekmeğe yüzde 80 zam geldi.

VATANDAŞ KIZDI FIRINCILAR FEDAKÂRLIK VURGUSU YAPTI

Konyalılar, zamlara tepki gösteriyor. Birçok Konyalı, mazot fiyatlarının artmamasına, döviz kurunun ve enerji masraflarının yükselmemesine rağmen yapılan fiyat artışlarına anlam veremediğini dile getiriyor. Yine birçok vatandaş, buğday alım fiyatlarının beklenen oranda yükseltilmemesine karşın ekmeğe yapılan zammın gereksiz olduğunu düşünüyor. Fırıncılar da girdi maliyetlerinin aşırı şekilde yükseldiğine dikkat çekerek, bugüne kadar Konyalıların daha ucuza ekmek tüketebilmesi için fedakârlık yaptıklarını ifade ediyor.

KONYALILAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Vatandaş, ekmek zammından sonra yeni bir meseleyi daha tartışmaya açtı. Birçok Konyalı, şehirde üretilen ekmeklerin hiç lezzetli olmadığını, ekmeğin diğer şehirlere göre daha kalitesiz olduğunu öne sürdü. Konyalıların büyük bir kısmı, “Biz, burada ekmek yemiyoruz. Bizden daha lezzetli ekmek üreten birçok şehir var” derken, bazı Konyalılar da ekmeğin lezzetli olduğunu düşünüyor. Bu konu zamdan sonra şehirde en çok tartışılan konu oldu. Sosyal medyada vatandaşlar ikiye bölündü.

MESUT TURAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri