Konya'da domuzlar mısır tarlasını bastı! Zarar çok büyük

Konya Ovası'nda yaban domuzu sayısı her geçen gün artıyor. Domuzlar, son olarak mısır ekim alanlarına girerek, büyük zarar verdi. Prof. Dr. Süleyman Soylu, “Çiftçiler içinde domuzlarla mücadele edenler giderek azalıyor” dedi.

Konya'da 2022 yılından bu yana yaban domuzlarının sayısı sürekli artıyor. Konya’nın birçok ilçesinde bugüne kadar hiç görülmeyen yaban domuzları ortaya çıkmaya başladı. Son iki yıldır Karapınar’da bile ortaya çıkan yaban domuzları Çumra’da görülmeye başlandı. Sayıları hızla artan yaban domuzları ekili alanları talan ediyor. Özellikle de mısır tarlaları yaban domuzlarının hedefinde.

AVCILAR YABAN DOMUZU AVINA ÇIKTI

Önceki yıl Karapınar’ın Hotamış Mahallesi’nde ortaya çıkan yaban domuzlarına karşı sürek avı başlatıldı. Profesyonel avcılar yaban domuzlarını avlamak için Hotamış’a gelmişti. Günlerce süren av faaliyetlerinde bir sonuç elde edilememişti. Domuzlar hem çiftçinin ekinine zarar veriyor hem de besicinin hayvanları telef oluyor. Yaban domuzları, önceki yıllarda Konya'da sadece Hadim, Taşkent ve Akören'in yüksek kesimlerinde görülürdü. Şimdi ise Karapınar, Çumra ve daha birçok yerde sürü halinde görülüyor. Domuzlar, son 2 yılda en çok da mısır tarımının yoğun olduğu yerlere, ovaya iniyor.

MISIR EKİM ALANLARINDA DOMUZ PROBLEMİ ARTTI!

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Çumra- Güneysınır arasında domuzların mısır tarlasına ne denli büyük zarar verdiğini gözler önüne serdi. Soylu, paylaşımında bir de şunları belirtti: “Mısır ekim alanlarında domuz problemi her geçen gün artıyor. Çiftçiler içinde domuzlarla mücadele edenler de giderek azalıyor. Bu durum popülasyonların giderek artmasına neden oluyor.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri