Konya'da doğal yemeklik yağ satışı başladı! Kilosu sadece 150 lira

Konya'da 1934 yılından bu yana 4 şubesiyle hizmet veren Ehil Kebap'ta 'kebap yağı' satışı başladı. 2 kiloluk kaplarda satılan yağın 1 kilosu ise 150 liradan müşterilerle buluşuyor.

Konya'da 90 yıl önce Hasan Hüseyin Özarpa tarafından şehre kazandırılan, bugün 4 şubesiyle Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan meşhur furun kebabı satışı gerçekleştiren Ehil Kebap, aynı zamanda kebap yağı satışı da gerçekleştiriyor.

Daha önce farklı bir formatla satışı gerçekleştiren işletme kebap yağını bu yıl 2 kiloluk kaplarda satacak. Konyalıların büyük kısmının bilmediği, bilenlerin ise her yıl es geçmeden alıp dolabına koyduğu kebap yağının yemeklere çok farklı bir lezzet kattığı söyleniyor.

BU YAĞIN SU ORANI YÜZDE 0!

Ehil Kebap tarafından satışa sunulan kebap yağının su oranının yüzde 0 olduğu belirtildi. Yağın kavurmadan kullanılması gerektiği özellikle vurgulandı. Kebap yağının kavrulması durumunda yanacağı ifade edildi. Kebap yağının eridiği an kullanıma hazır olduğu da dile getirildi. Yağın +4 derecede muhafaza edilmesi gerekiyor.

“YEMEKLERE MÜTHİŞ AROMA VERİYOR”

Ehil Kebap İşletme Sahiplerinden İsmail Özarpa 10 yıldan bu yana kebap yağının satıldığını ancak kap ile satışın ilk kez bu yıl gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Yağın yemeklere takviye edildiğini söyleyen Özarpa, “Öncelikle kebap yağı normal tereyağı gibi kavrulmaz. Yemeklere takviye olarak 1-2 kaşık konulur. Bu yağı bilen bilir. Yemeklere müthiş aroma verir. Doğal kolajen deposudur. Kilosu ise 150 TL” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri