Konya'da dev tatbikat yarın başlıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli tatbikatlarından biri olan Milli Anadolu Ankası, 30 Eylül-11 Ekim 2024 tarihleri arasında Konya'da icra edilecek. 12 gün boyunca eğitim uçuşları gerçekleştirilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli tatbikatlarından biri olan Milli Anadolu Ankası, 30 Eylül-11 Ekim 2024 tarihleri arasında Konya'da icra edilecek. 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında gerçekleştirilecek tatbikat, personel kurtarma görevlerine odaklanacak. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlenen basın toplantısında tatbikatın detaylarını paylaştı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımıyla yapılacak olan tatbikat, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin farklı birimlerinin koordinasyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.

MİLLİ ANADOLU ANKASI TATBİKAT 30 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

30 Eylül’de başlayacak olan bu geniş çaplı tatbikat, 11 Ekim’e kadar devam edecek. Tuğamiral Aktürk, TSK'nın eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin de aralıksız devam ettiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 ve Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu ile 22 dost ve müttefik ülkenin katılımıyla devam etmektedir. Tatbikatın bugün icra edilecek seçkin gözlemci gününde 16 ülkeden 33 gözlemci yer alacaktır. 30 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Romanya'da 6 ülkenin katılımıyla Sarmis-24, 30 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında Konya'da Milli Anadolu Ankası tatbikatlarının yapılması planlanmaktadır. Diğer yandan 2 Temmuz'dan itibaren Deniz Kuvvetlerimizin komutasında görev yapmakta olan Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu'nun (MCM BLACK SEA) Türkiye komutasındaki 2'nci aktivasyonu 20-29 Eylül tarihleri arasında Batı Karadeniz'de gerçekleştirilmektedir. Görev Grubu bu kapsamda keşif/gözetleme faaliyeti gerçekleştirmekte, Nusret-2024 Davet Tatbikatına iştirak etmekte ve çeşitli liman ziyaretleri yapmaktadır. Söz konusu görevin komutası 2 Ocak 2025 tarihine kadar Deniz Kuvvetlerimiz tarafından deruhte edilecektir. Doğu Akdeniz'de 10 Eylül'de başlayan ve TCG BURAKREİS denizaltısı ile katıldığımız NATO Deniz Muhafızı 2024 yılı 5'inci Odak Harekatı 30 Eylül'de sona erecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri