Konya'da dev ayakkabı fabrikası kurulacak! Üretim hattında onlarca personel çalışacak

Türkiye genelinde yapılan yatırımlara yenileri ekleniyor. Konya'da dev ayakkabı fabrikası kurulacak. Söz konusu fabrikada çok sayıda personel çalışacak.

Türkiye genelinde yeni sanayi yatırımları hız kazandı. Binlerce fabrikada son hız üretim devam ediyor. Konya sanayisi her geçen yıl hızla büyüyor. Otomotiv, yedek parça, tekstil ve ayakkabı gibi birçok sektörde üretim yapan yüzlerce firma var.

KONYA AYAKKABI ÜRETİMİNDE LİDER ŞEHİR

Ayakkabı üretiminde Konya’nın önemini herkes biliyor. Türkiye’de üretilen ayakkabının yüzde 40’ı Konya’da üretiliyor. 2023 yılında Konya'da Nobel Mastershoes Ayakkabı Fuarı düzenlendi. Ulusal ve uluslararası birçok firmanın katılım gösterdiği fuarda şehrin üretim potansiyeli bir kez daha anlaşıldı. Son olarak Konya'da bir ayakkabı fabrikası daha kurulacak.

32 TANE ÜRETİM MAKİNESİ SATIN ALINACAK

Söz konusu yatırımı Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü yapacak. İhaleye çıkan kurum 32 tane ayakkabı üretim makinesi alacak. 12 Haziran 2024 tarihindeki ihaleye kısa bir süre kaldı. Bu atölyede tutuklu ve hükümlülere mesleki eğitimler veriliyor. İş hayatına katılımı amaçlayan üretim tesisleri büyük öneme sahip.

ÜRETİLEN ÜRÜNLER BU MAĞAZADA SATILIYOR

İşyurtları Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren işyurdu atölye ve tesislerinde hükümlü ve tutuklularca üretilen ürünler Konya Adliyesi A Blok zemin kattaki mağazada satışa sunuluyor. Mağaza mesai saatlerinde hizmet veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri