Konya'da derslik açığı var!

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Konya'daki okullarda sıkıntı olmadığını söylerken, bazı okulların fiziki yapıları hala onarılmayı bekliyor.

2012-2013 eğitim öğretim sezonun açıldığı günden bu yana Konya'da sorunlar bitmiyor. Yetkililer her ne kadar okullarda fiziki olarak ve derslik olarak sorun yok dese de birçok okulun fiziki yapısı onarılmayı beklerken, Konya'nın halen 2 bin 250 dersliğe ihtiyacı var

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Konya'da 803 ilkokul, 497 imamhatip ve normal ortaokul, 45 genel lise, 47 anadolu lisesi, 108 meslek lisesi, 29 imam hatip lisesi öğrencilerin eğtim görmesi için kapılarını açtı. Belirlenen okul sayısının yanında, 143 bin 793 öğrenci ilkokulda, 142 bin 509 öğrenci ortaokullarda, 114 bin 840 öğrenci de ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretim görecek.. Konya'da toplamda 401 bin 142 öğrencinin eğitime başladığı yeni sezonda birçok ilde olduğu gibi yeni eğitim sistemi okullarda oluşacak sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Birçok okulda ailesinin isteği ile okula giden 60 aylık çocuklar ile zorunlu olarak okula başlayan 66 aylık ve 72 aylık çocuklar birinci sınıfta aynı derslikte ders görüyor. Tadilat yapılmayan okullardaki sıraların ve lavaboların kullanımı boyu uzun olan çocuklar için uygun iken daha küçük çocuklar okulda ihtiyaçlarını kullanırlar iken sıkıntı yaşıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri 'Konya'daki okullarda var olan sıkıntıları okul idareleri ve yetkililer ile giderdik ve gidermeye de devam edeceğiz, eğitim öğretim şu anda sorunsuz halde devam ediyor, okulların iyileştirme çalışmaları da yapıldı' dese de birçok okul sorunlu halde eğitim yapmaya devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin derslik sıkıntısı yok demesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı İstatistik ve Bilgi Sistemleri Grup Başkanı Vekili Ahmet Er, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte açılan Şehit Osman Demir İlkokulu'nun açılış programında Konya'nın yapılan dersliklere rağmen hala ek dersliklere ihtiyacı olduğunu söyledi. Er, “İl özel idareleri, merkez bütçe ve TOKİ ile yüzde yüz eğitime destek kampanyasında yürüttüğümüz proje çerçevesinde Türkiye genelinde son 10 yılda 181 bin derslik yaptık. Yapılan bu dersliklerin 4 bin 500'ünün Konya'ya yapılmasına rağmen şu anda Konya'da eğitimin daha iyi yapılabilmesi için 2 bin 250 dersliğe daha ihtiyaç var” dedi.

OKULLARIN FİZİKİ YAPISI BİTMEDİ

Yeni eğitim sezonun başlaması ile birlikte okulların birçoğunda tadilat işlemleri yapılırken, şehir merkezine yakın alanda bulunan Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu'nun çok amaçlı spor salonunda oluşan çatlak hala onarılmayı bekliyor. Haziran ayında merkez üssü Fethiye olan deprem sonucunda meydana gelen sarsıntı ile birlikte okulun çok amaçlı olarak kullandığı spor salonunun sonradan eklenen dış tarafındanki ekyeri boydan boya çatladı. Haziran ayından buyana 3 ay geçmesine ve okulların eğitim sezonuna başlayıp üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu'nda meydana gelen çatlak hala onarılmadı. Çocuğu bu okulda okuyan veliler oluşan çatlak nedeni ile endişe içerisinde. Bazı veliler, “Çocuklarımızı evimize en yakın okul burası diyerek buraya gönderiyoruz ama yazın depremde meydana gelen sarsıntı sonucu oluşan bu çatlak yüzünden çocuğumuzu ders arasında duvardaki olaşın çatlaktan uzak durması için uyarıyoruz. Yaşı küçük olan çocuklar eğlence amaçlı buranın etrafında dolaşıyor ev ellerini çatlaktan içeriye sokmaya çalışıyorlar. Çocuğumuzun okuduğu bu okulun çevre düzenlemesi yapıldı ama çevre düzenlemesinden daha önemli olan ve birçok velinin korkulu rüyası haline gelen bu çatlak yeri bir türlü yapmadılar. Burayı yıkacaklar mı yoksa, arasını tamir edip dışını tekrar sıvıyacaklar mı nasıl yapacaklarını bilmiyoruz ama okulda okuyan çocuklar için tehlike oluşturan bu ayıbın biran önce yapılmasını istiyoruz” diyor. Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise oluşan çatlağın onarılması için İl Özel İdaresi ile görüşmelerin yapıldığını ve kısa zamanda bu hasarın onarılacağını söylüyor.

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri