Konya'da dar gelirliler için inşa edilen TOKİ'de kiralar 12 bin lira!

Konya'da kiralık konutlarda yaşanan fiyat artışı herkesi hayrete dürüyor. TOKİ konutlarında bile kiralar 12 bin lirayı gördü.

Türkiye genelinde kiralık konut krizi sürüyor. Ev bulmak isteyen vatandaşlar son zamanlarda büyük sıkıntı yaşıyor. Uygun fiyata kiralık ev bulmanın neredeyse imkansız olduğu şehirlerden birisi de Konya. Kentte kira fiyatlarını görenler gözlerine inanamıyor. TOKİ konutlarında bile fiyatlar zirveyi gördü. 2 yıl önce dar gelirliler için inşa edilen Ardıçlı TOKİ 1. etap konutlarında kiralık evin fiyatı dudak uçuklattı. 3 oda 1 salon olan daireye ev sahibinin istediği kira 12 bin 500 lira olarak belirtildi.

TAKSİDİN 6 KATI KİRA İSTİYORLAR!

Söz konusu dairelerin TOKİ'ye olan aylık taksit ödemesi 2 bin lira civarındayken kira için 12 bin lira istenmesi pes dedirtti. Dar gelirlilere inşa edilen evlerin ticari maksatla kiraya verilmesine tepki yağdı. Mustafa Çelik isimli bir vatandaş, "Biz uygun fiyata kiralık ev ararken fırsatçıların 2 bin lira taksit ödedikleri eve 12 bin lira kira istediğini görüyoruz. TOKİ, fahiş fiyata evini kiraya veren hak sahiplerine neden yaptırım uygulamıyor? kötü niyeti olanlardan bu evler alınsın ve gerçek ihtiyaç sahiplerine verilsin" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET 11 BİN 402 LİRA, KİRA 12 BİN 500 LİRA!

Asgari ücretin bile ev kiralamaya yetmemesi durumun vahametini ortaya koyuyor. Asgari ücret 11 bin 402 lirayken Konya'da TOKİ dairesine 12 bin 500 lira kira isteniyor. Alım gücünün gün geçtikçe düştüğü Türkiye'de kiralık konut sorunu da artıyor. Bazı ev sahiplerinin çok insafsız olması vatandaşın tepkisini çekiyor. Vatandaş, kiralık konutlarla ilgili bir düzenleme yapılmasını talep ediyor. Özellikle TOKİ konutlarında fahiş fiyata kiraya verilen dairelerle ilgili bir çalışma yapılması gerektiği dile getiriliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (36)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri