Konya'da 'Cumhur' güldü 'Millet' üzüldü

Cumhur İttifakı, Konya'da istediğini aldı. AK Parti, MHP ve YRP'nin oluşturduğu ittifak, şehirde 12 milletvekili çıkardı. Millet İttifakı ise vekillik noktasında umduğunu bulamadı. 2018 yılında 3 vekil çıkarabilen ittifak, vekil sayısını değiştiremedi

14 Mayıs seçimleri sonuçlandı. Gerek Cumhur İttifakı gerekse de Millet İttifakı nezdinde vekillik sayısında 2018 seçimlerine göre bir değişiklik olmadı. Cumhur İttifakı Konya'dan yine 12, Millet İttifakı da yine 3 vekil çıkardı. Konya'dan beklentisini yüksek tutan Millet İttifakı oyunu ve vekil sayısını istediği oranda artıramadı.

1 MİLYON 453 BİN 943 SEÇMEN SANDIĞA GİTTİ

Konya'da 4 bin 998 sandık kuruldu. Sandıkların tamamında sayım bitti. Konya'nın toplam seçmeni 1 milyon 630 bin 437 olarak belirlenmişti. Bu seçmenin 1 milyon 453 bin 943'ü sandığa gitti. Geçerli oy sayısı ise 1 milyon 415 bin 937 oldu. Konya'da seçime katılım oranı da 89,18. AK Parti'ye Konya'da en fazla oy Sarayönü'nde çıktı. AK Parti Sarayönü'nde yüzde 56,08 aldı. Konya'da AK Parti'ye en az oy da Cihanbeyli'de çıktı. AK Parti bu ilçede yüzde 34,69 oranında oy aldı. Merkez ilçeler arasında da en yüksek oy yine yüzde 55,35 ile Karatay'dan çıkarken, en az oy da yüzde 46,47 ile Selçuklu'dan çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI KONYA'DA YÜZDE 69,74 OY ALDI

Cumhur İttifakı Konya'da toplamda yüzde 69,74 oranında oy aldı. AK Parti Konya'da yüzde 48,09 oranında oy alarak, 9 milletvekili çıkardı. MHP, Konya'da 14,42 oranında oy alarak, 2 milletvekili çıkardı. Yeniden Refah Partisi de 5,21 oy alarak, meclise Konya'dan vekil gönderdi. BBP ise 2,06 oy aldı. “Tahir Akyürek'e tepki var, Konya'da oylar düşer” düşüncesi de boşa çıktı. Yine gurbetçi AK Parti'nin 4. sıra adayı Meryem Göka da seçilen vekiller arasında yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik de AK Parti'den seçilmesi beklenen vekiller arasındaydı. Özçelik, vekil seçilemedi.

MİLLET İTTİFAKI'NDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

Millet İttifakı, Konya'da beklediği oy oranını ve istediği vekil sayısını çıkaramadı. Millet İttifakı, Konya'da vekillik sayısında büyük bir hüsran yaşadı. Konya'nın en çalışkan milletvekili olarak bilinen, görev süresi boyunca 60'dan fazla konuşmasında Konya'dan ve sorunlarından bahseden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, vekil seçilemedi. CHP Konya'dan 2, İYİ Parti de 1 vekil çıkardı. Millet İttifakı'nın Konya'da vekil sayısı değişmedi. 2018 seçimleriyle vekil sayısı noktasında aynı sonuç çıktı. CHP Konya'da 3. sıra adayı Gençosman Killik'in vekilliğine garanti gözüyle bakarken, beklenen olmadı. ATA İttifakı da Konya'da yüzde 3,36 oranında oy aldı.

AK PARTİ'NİN KONYA MİLLETVEKİLLERİ

1- TAHİR AKYÜREK

2-ORHAN ERDEM

3-SELMAN ÖZBOYACI

4-MERYEM GÖKA

5-ABDULLAH AĞRALI

6-MEHMET BAYKAN

7-ZİYA ALTUNYALDIZ

8-LATİF SELVİ

9-MUSTAFA HAKAN ÖZER

CHP'NİN KONYA MİLLETVEKİLLERİ

1-BARIŞ BEKTAŞ

2-HASAN EKİCİ

MHP'NİN KONYA MİLLETVEKİLLERİ

1-MUSTAFA KALAYCI

2-KONUR ALP KOÇAK

İYİ PARTİ'NİN KONYA MİLLETVEKİLİ

1-ÜNAL KARAMAN

YENİDEN REFAH PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ

1-ALİ YÜKSEL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri