Konya'da çölleşen köyü Şahin kardeşler yeşertti

Emekli olduktan sonra kendini, kardeşleriyle birlikte Konya Kadınhanı'nın Mahmudiye köyünde fidan dikmeye adadığını dile getiren emekli Astsubay İbrahim Şahin, “Son 1 hafta içinde 5 bin fidanı toprakla buluşturduk.Çölleşen köyümüzü yeşillendireceğiz” dedi

Emekli Tankçı Binbaşı Mevlüt Şahin ve Deniz Kuvvetleri'nden emekli Astsubay İbrahim Şahin, büyük bir farkındalık çalışmasına imza attı. Şahin kardeşler, ata toprakları olan Kadınhanı Mahmudiye Mahallesi'ni yeşile kavuşturuyor. 

Mevlüt Şahin ve İbrahim Şahin, kendi imkânlarıyla 1 hafta içinde yaşadıkları mahalleye 5 bin fidan dikti. Amaçlarının hem farkındalığı artırmak, doğaya hak ettiği değeri vermek ve doğdukları, şu an yaşadıkları mahallenin (köyün) güzel işlerle anılmasını sağlamak olduğunu aktaran Şahin kardeşler, “Son nefesimize kadar daha yeşil bir doğa için çalışacağız” diye konuştular.

ŞİMDİYE KADAR 40-50 BİN FİDAN DİKMİŞİMDİR

Deniz Kuvvetleri'nden emekli Astsubay İbrahim Şahin, meslek gereği dünyanın çok farklı noktalarını gezdiğini, gördüğünü dile getirdi. “Yeri geldi çölü de gördüm, dünyanın en yeşil yerlerini de” diyen Şahin, “Elimizdeki son tohumu toprakla buluşturana kadar, çabalayacağız” şeklinde konuştu. Ağaç sevdasının küçüklüğünden geldiğini ifade eden Şahin, “Babam da ağaçları çok severdi. Babam cebinde palamut tohumlarıyla gezerdi. Onları toprakla buluştururdu. Ben de babamdan gördüm. Daha sonra mesleki hayatımda da ağaç sevgim devam etti. Askerlerim elma, kayısı ve farklı birçok meyveyi tüketirdi. Onların çekirdeklerini atmalarına izin vermezdim. Hepsini toprakla buluştururdum. Görev yaptığım sırada İzmir'de  geniş bir araziyi fidanlamıştık. Görev yaptığım süreç içerisinde 40-50 bin fidan dikmişimdir” ifadelerini kullandı.  

KÖYÜMÜZDE KURAKLIK RİSKİ VAR, ÇÖLLEŞME KORKUTUYOR! 

2017 yılında emekli olduktan sonra da ata toprağı olan Kadınhanı Mahmudiye Mahallesi'ne yerleştiğini, kardeşleriyle birlikte fidan ekimine başladıklarını kaydeden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Babam, köyümüze ilk meşe ağacını getiren insandı. Bizim de memleketimize daha fazla katkımız olmalıydı. Daha önce mahallemizdeki mezarlığa fidan dikmiştik. Daha büyük bir işe giriştik. Köyümüze bir şeyler kazandırmak istedik. Daha yaşanabilir, daha yeşil bir alan istiyoruz. Köyümüzde çölleşme her geçen gün artıyor. Kuraklık riski var. Kardeşlerimle birlikte tohumları toprakla buluşturuyoruz. Şimdiye kadar 5 bin fidan diktik. Allah, nasip ederse maddi ve manevi anlamda destek görürsek, bu sayıyı daha da artırmayı düşünüyoruz. Köyümüzde çok kıymetli insanlar var. Bunlardan biri de Memiş Deniz. Memiş kardeşimiz, mazotu dolu bir şekilde traktörünü bize veriyor. Ekipmanlarını bizimle paylaşıyor” 

FİDANLARI KORUMAK İÇİN BÜYÜK FEDAKARLIK

Emekli Astsubay İbrahim Şahin Ortak, gayelerinin ağaç sevgisini artırmak, köyü daha da güzelleştirmek ve farkındalığı artırmak olduğunu belirterek, “Ağaca ve doğaya saygının artmasını istiyoruz. Bir dönem burada Cevizlik bölgesi diye adlandırılan bir yere ceviz fidanları ekilmiş. Bakım olmamış. Daha acısı kasıtlı kesilen taze ceviz fidanları olmuş. Cevizlik bölgesini tekrar canlandırmak istedim. Ekonomik ve fiziksel anlamda biraz zorlanıyorum. Maddi, manevi bu işi kardeşlerimle yapıyorum. Bizleri destekleyen arkadaşlarımız da oluyor. Az önce söyledim işte, bir arkadaşımız traktörünü, ekipmanlarını verdi. Yaptığım işe saygı gösterilmesini istiyorum. Fidan ektiğim yerlere sürüler geliyor. Karavanla fidan diktiğim yerde yatmışlığım oldu koyun sürülerine karşı fidanları korumak  için. Bu konuda da biraz hassasiyet ve bilinç istiyoruz. Yapılan işe saygı duyulmalı, koyunlara fidanlar yedirilmemeli. Benim kızlarım da evlerinin balkonunda pet şişelerde palamut yetiştiriyor. Ben babamdan gördüm, onlar da benden gördü. Bu sevgi, böyle devam edip gidecek” dedi. 

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri