Konya'da çok sayıda şubesi olan market İsrail mallarını sattığı için protesto edildi!

Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, “Reyonlarda, zalim İsrail mallarının satılması, başta Türk çiftçisinin alın terine ihanet olduğu gibi, Gazze’li kardeşlerimizin haklı davasına da bir ihanet” dedi

Konya Sivil Toplum (STK) Platformu, İsrail mallarına reyonlarında yer verdiği için Şefik Can Caddesi üzerinde bulunan Tarım Kredi Kooperatif Market önünde protesto açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan gerçekleştirdi. Ceylan’a yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Ceylan, İsrail terör devletinin, Filistinlilere yönelik soykırım saldırılarının 291. gününde olunduğunu söylerken, 291 gündür İsrail’in, insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından birini gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

YAPTIRIMA DÖNÜŞMEYEN EYLEMİN ANLAMI YOK!

“Siyonist rejim gözlerimizin önünde bir halkı yok etmeye çalışıyor. Ve akıl almaz katliamlarına her gün bir yenisini ekleyerek tüm dünyanın duyarsızlaşmasını bekliyor” diyen Başkan Ceylan, dünyanın kör, sağır ve dilsiz olduğunu ifade etti. Konya STK Platformu olarak, bu saldırıların normalleşmesine izin vermemek, bu katliamlara alışmamak, amansızca yürütülen bu soykırıma direnişi desteklemekten vazgeçmemek, insanlık adına en gür sesle insanlığın vicdanını harekete geçirmek için sokaklarda olduklarını dile getiren Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, “İlk günden beri açıkça görüyoruz ki; İsrail’i durdurmak için kınamalar yetersiz olduğu kadar anlamsız. 10 ay boyunca dünyanın dört bir tarafından yapılmayan uyarı, kınama, suçlama kalmadı. Ancak yaptırıma dönüşmeyen eleştirilerin İsrail için bir anlamı yok. Siyonist rejim, güçten, zordan, yaptırımdan başka bir dil bilmiyor. Öyleyse onunla bu dilde konuşmak zorundayız. Bugün bu duruşu dünyaya en net şekilde gösteren, emperyalist güçler tarafından dünyanın en fakir ülkelerinden biri haline getirilen, Yemen’dir. Yemen aylardır soykırımcı İsrail’in en önemli ticaret kanallarından biri olan Kızıl Denizi fiilen İsrail’in kullanımına kapattı. Amerika başta olmak üzere Emperyalist güçleri karşısına alarak Filistin’de işgal bitene kadar Kızıl Deniz’den İsrail’e sevkiyat yapan hiçbir gemiye rahat nefes aldırmayacağını ortaya koydu” şeklinde konuştu.

TARIM KREDİ BU YANLIŞTAN DÖNMELİ

Ceylan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bu durum açıkça gösteriyor ki, kendine İslam ülkesi diyen rejimler sözde değil, gerçekte, Yemen gibi, onunla birlikte hep beraber İsrail’in karşısında dursalardı, İsrail’in geri çekilmekten, yenilgiden başka şansı olmayacaktı. İşte bu noktada dünya halklarına çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. İsrail’in durdurulması, diz çöktürülmesi için tüm dünya ve Türkiye tarafından tecrit edilmeli, abluka altına alınmalıdır. Dünya halkları olarak siyonist işgal rejimini besleyen tüm damarların kesilmesi için mücadele etmekle sorumluyuz ve bu güce sahibiz. Etkili şekilde uyguladığımız ve her geçen gün yaygınlaşan boykotun da Gazze direnişine fiili desteği muhakkaktır. Yazık ki, ülkemizde hâlâ boykot sürecini baltalayan firmalar ile boykotta fırsatçılık yapan üreticiler var. Ki, bunları da görmezden gelmeyeceğiz. Önünde bulunduğumuz Tarım Kredi Kooperatifleri Marketler zinciri de bunlardan biridir. Ortaklarının ve tüm Türk çiftçisinin her türlü ihtiyacını karşılamaya dönük mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamayı ve ürünlerini pazarlamayı, Türk tarımını çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir en üretken sektör yapmayı amaçlayan, çiftçilerimizin alın teri ile ürettikleri ürünleri, ülkemizin yerli ve milli markaları haline getirip tüketici ile buluşturmak misyonuyla kurulmuş Tarım Kredi Kooperatiflerinin reyonlarında, soykırımcı zalim İsrail mallarının satılması, başta Türk çiftçisinin alın terine ihanet olduğu gibi, Gazzeli kardeşlerimizin haklı davasına da bir ihanet olduğunun bilinmesini istiyoruz.”

İSRAİL MALLARIYLA YARIŞMAK SİZİN CİHADINIZ OLSUN

Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, ayrıca şunları kaydetti: “Tarım Kredi Kooperatiflerinin misyonlarına aykırı şekilde reyonlarını kirletmelerine göz yummamız mümkün değildir. Tarım Kredi Kooperatiflerini derhal, bütün reyonlarını soykırımcı ve zalim İsrail mallarından temizlemeye, misyonuna uygun davranmaya davet ediyoruz. Diğer yandan; soylu Gazze direnişine destek için duyarlı insanlarımızın boykotunu, alternatif ürün üretmesine rağmen, fahiş fiyat uygulamak suretiyle fırsata çevirmeye kalkışan üreticileri de değerli basın aracılığı ile uyarmak istiyoruz. Boykotu fırsata çevirmenin de bir ihanet olduğunu unutmayın. Kaliteniz ve fiyatınızla İsrail malları ile yarışmak da sizin cihadınız olsun. Ürününüz, üretiminiz bu cihatla bereketlensin inşallah. Bilvesile tekrarlıyoruz ki, İsrail ’e fayda sağlayacak tüm faaliyetler durdurmalı, İsrail’e yönelik tam bir ambargo uygulamalı, işgal rejimiyle ticari, sanatsal, sportif, akademik her türlü ilişki derhal ve acilen kesilmeli, Kürecik ve İncirlik üsler mutlaka kapatılmalıdır. Filistin halkının yanındayız. Gazze’de, Batı Şeria’da, Nablus’ta öldürülen bebekler, çocuklar bizim evlatlarımızdır. Öldürülen kadınlar bizim kardeşlerimizdir, annelerimizdir. Şehitleriniz bizim şehitlerimizdir. İsrail saldırganlığı yenilene, nehirden denize özgür bir Filistin’e kavuşana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın küresel intifada!”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri