Konya'da çatı katına 9 bin lira kira isteyenler var!

Konya'da kiralık konut sorunu başka bir boyuta taşındı. Çatı katına bile 9 bin lira isteyenler var.

Türkiye genelinde kiralık konut krizi şiddetini artırarak devam ediyor. Pandemi döneminde başlayan kiralık konut sorunu başka bir boyuta taşındı. Geçtiğimiz haftalarda Konya'da kiralık daire fiyatları 8-9 bin lira civarındayken şimdi çatı katına 9 bin lira isteyenlerin olması dikkatlerden kaçmadı.

Meşhur bir emlak sitesinde yer alan ilana göre Konya Selçuklu Buhara Mahallesinde yer alan çatı katı daireye 9 bin lira kira istiyorlar. Ev sahibi ayrıca kiralayacak kişiden 9 bin lira depozito talep ettiğini belirtti.

Çatı katı bir daire için bu kadar yüksek bir kira talep edilmesine ise tepki yağdı. Bu ilan dışında Konya'da kiralık daire fiyatları ise 8-10 bin lira seviyelerinden başlıyor. Semtine göre kira fiyatları 30 bin liraya kadar çıkıyor. Asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğu şu zamanda en düşük kiraların 8-9 bin lira olması insanları zorluyor. Alım gücü düştüğü için vatandaş ne yapayım diye kara kara düşünüyor. Emlak uzmanları ise Konya'da kira fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini öngörüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (17)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri