Konya'da bu yola EDS kuruldu! Gece gündüz ceza yazılacak

Konya'da son yıllarda artan trafik kazalarından sonra EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) sayısı hızla çoğaldı. Son olarak her gün binlerce aracın kullandığı yola EDS kuruldu. Sistem, gece gündüz hız ihlali yapanlara ceza yazacak.

Türkiye'de en çok trafik kazasının meydana geldiği illerden birisi Konya. Kentte trafik kurallarını ihlal eden sürücü sayısı bir hayli fazla. Emniyet güçleri trafik güvenliğini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor. Son yıllarda kentin birçok noktasın EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kuruldu. Bu sistem sayesinde hız sınırı olan yerlerde araç sürücülerinin kurallara uyması hedeflendi. Konya'da trafik kazaları, EDS sistemlerinin yaygınlaşmasıyla azaldı.

KONYA MERKEZDE EDS NEDEN KURULDU?

Karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, meydana gelecek kazaların azaltılarak daha çok bölgede trafikte kurallı seyir kültürünün yerleşmesini sağlamak ve trafik ihlali yapan sürücüler üzerinde algılanabilir yakalanma riskinin oluşması hedeflendi.

EDS SİSTEMİ KURULDU! GECE GÜNDÜZ CEZA YAZACAK

Konya'da Yeni İstanbul Caddesine inşa edilen Fırat Köprülü Kavşağı kısa süre önce trafiğe açıldı. Söz konusu çalışmalardan dolayı güzergahta yer ayan EDS sistemi kapatılmıştı.

Yeni çalışmalar başladı. Fırat Köprülü Kavşağı ve İstanbul Yolu Köprülü Kavşağı arasına EDS sistemi kuruldu. Hız limitinin 82 olduğu koridorda kuralları ihlal edenlere gece gündüz ceza yazılacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri