Konya'da bu üst geçide girenler paniğe kapılıyor! Çok eski ve dar

Konya merkez Selçuklu ilçesinde bulunan 1. Organize Sanayi Üst Geçidi, adeta sürücülerin korkulu rüyası oldu.

Konya Selçuklu sınırları içerisinde bulunan 1. Organize Sanayi Üst Geçidi, adeta sürücülerin korkulu rüyası oluyor. Zincirleme trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı bu üst geçidi kullanan araç sahiplerinin o noktadan geçerken korkudan kalp atışları hızlanıyor, hız seviyeleri düşüyor.

Daha çok geniş ve 'dön dön bitmeyen' kavşaklarıyla gündem olan Konya'da, bazı üst geçitler de 'efsane' olarak yorumlanıyor. Şehirdeki efsane üst geçitlerden biri de Selçuklu ile şehir merkezini birbirine bağlayan 1. Organize Sanayi Üst Geçidi. Konya basınında bu üst geçit ile ilgili genelde trafik kazası haberleri yer alıyor. Bu üst geçitteki yoğunluk en fazla sabah işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde yaşanıyor.

GÜNDE EN AZ 20 BİN ARAÇ BU ÜST GEÇİDİ KULLANIYOR

Günde en az 20 bin aracın geçtiği üst geçitte daha çok zincirleme trafik kazaları meydana geliyor. Konyalıların korkulu rüyası haline gelen 1. Organize Sanayi Üst Geçidini kullanan sürücülerin o noktadan geçerken endişeden ve 'acaba ben de mi kaza yaparım' düşüncesinden dolayı nabzı yükseliyor.

'İLERLEDİKÇE ÜST GEÇİTTE YOL DARALIYOR' İDDİASI

'Konya'nın en çok kullanılan üst geçitlerinden biri' ünvanını da taşıyan 1. Organize Sanayi Üst Geçidi'ne yaklaşan sürücülerin ayağı genelde frende oluyor. Birçok üst geçite göre sürücüler buraya daha yavaş giriyor. Ayrıca üst geçitte yapılacak ani bir fren, zincirleme trafik kazalarını da beraberinde getiriyor. Konya'da sürücülerin en korktuğu ve en fazla şikayet ettiği bu üst geçitte ilerledikçe yolun daha da daraldığı iddia ediliyor. Bu iddia, Konya'da yıllardır konuşuluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri