Konya'da bu tarihte sıcaklık rekoru kırılacak! Daha önce hiç böylesi görülmemişti

Konya merkez ve ilçelerinde hava durumu tahminlerini vatandaş merak ediyor. Son olarak Konya'da sıcaklık rekorunun kırılacağı tarih açıklandı. Daha önce Haziran ayında termometreler bu seviyeye ulaşmamıştı.

Konya merkez ve ilçelerinde 2 milyondan fazla insan yaşıyor. Son aylarda yaşanan ani hava olaylarından dolayı vatandaş hava durumu tahminlerini yakından takip ediyor. Haftanın son iş gününde hava sıcaklığı yüksek seyrediyor.

Meteoroloji kaynakları ise kentte öğleden sonra sağanak yağışın etkili olabileceğini belirtiyor. Cumartesi ve Pazar günü Konya genelinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının yeniden yükselişe geçip geçmeyeceğini merak edenler için önemli bir tahmin paylaşıldı.

Meteoroloji raporuna göre Konya'da Haziran ayının sıcaklık rekoru 12 Haziran Çarşamba günü kırılabilir. Güncel tahminlerde en yüksek hava sıcaklığının 35 derece olarak ölçülmesi bekleniyor. Hissedilen hava sıcaklığının ise 37-38 dereceye kadar çıkabileceği aktarılıyor. Uzmanlar vatandaşa gündüz saatlerinde dışarı çıkmamaları hususunda uyarılarda bulunuyor.

Konya için 5 günlük hava tahmin raporu şu şekilde:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri