Konya'da bu tarihe kadar hava serin!

Konyalılar bu yıl sıcak havadan bunaldı. Hava sıcaklığının ne zaman düşeceği merak edilirken bir anda düşüş gerçekleşti.

Konya'da bu yıl yaz aylarında hava sıcaklığı zirveyi gördü. Öyle ki son 100 yılın hava sıcaklığı rekoru kırıldı. Konya merkezde hava sıcaklığı günlerce 40 derecenin üzerinde seyretti. Sıcaktan bunalan vatandaşlar bu süreçte kendini parklara attı. Akşam saatlerinde kent genelindeki yeşil alanlara akın eden insanlar gündüzleri ise mümkün mertebe klimalı mekanları tercih etti.

KLİMA SATIŞ REKORU KIRILDI

Konya'da klima satış rekoru bu yıl kırıldı. Evlere ve iş yerlerine klima satışında patlama yaşandı. Şehirde faaliyet gösteren klimacılar yoğun mesai icra etti.

Klima fiyatlarına da zam geldi. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre artık yaz ayları bu yıl olduğu gibi sıcak geçecek. Bu yüzden klima kullanım oranının da ciddi anlamda artması bekleniyor.

KONYA'DA HAVA SERİNLEDİ

Konya'da hava sıcaklığı bir anda düştü. Kent genelinde 30 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı şuan 20 dereceye kadar düştü. Meteoroloji tahminlerine göre Konya'da bugün en yüksek hava sıcaklığı 22 derece, en düşük hava sıcaklığı ise 16 derece.

BU TARİHE KADAR SICAKLIKLAR DÜŞÜK SEYREDECEK

Konya merkezde hava sıcaklığının Cuma gününe kadar düşük seyredeceği söyleniyor. Tahminlere göre bugün en yüksek hava sıcaklığının 22 derece olduğu şehirde Cuma günü sıcaklıklar 27 dereceye kadar yükselecek. Öte yandan ay sonuna kadar hava sıcaklığının 30 dereceyi hiç görmemesi bekleniyor. Yani Konya'da serin hava etkili olmaya devam edecek.

KONYA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri