Konya'da bu meyve tane ile satılıyor! Kilo fiyatı 200 lira

Yaz, kış farketmeksizin Konyalılar için meyve tüketmek artık lüks oldu. Genel olarak kış meyvesi olarak bilinen ancak yazın da tüketilen kivinin kilogram fiyatı da 200 lira oldu. Birçok Konyalı, pahalı olduğu için kiviyi tane ile almaya başladı!

Konya'da sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. Sera bölgelerine yakın, sebze ve meyve üretiminde öncü bir şehir olan Konya'da marketlerin ve manavların yanına yaklaşılmıyor. Artık sadece mevsimi olmayan sebze ve meyveler değil, mevsiminde yetişen ürünler de pahalıya satılıyor. Fiyatların neden bu kadar yükseldiği Konyalılar tarafından merak ediliyor.

YERLİ SALATALIK 45-50, LİMON 80 TL!

Konya'da yerli salatalık marketlerde 45-50 liradan satılıyor. Domatesin kilogram fiyatı çeşidine göre 25 ile 40 lira arasında değişiyor. Limonun fiyatı bazı marketlerde 80 lirayı buldu. Bayramdan önce 7 liraya kadar düşen karpuz, 20 liraya yükseldi. Kavunun kilogram fiyatı 35 lira oldu. Kiraz kalitesine göre 60 ile 100 lira arasında değişiyor.

KONYA'DA KİVİNİN KİLOGRAM FİYATI 200 LİRA!

Konya'da bir markette 200 liraya kivi satışı başladı. Genellikle kış meyvesi olarak bilinen kivi, genelde bu aylarda hamileler için satılıyor. Ayrıca birçok anne ve baba C vitamini alması adına çocuklarına kivi yedirmeyi tercih ediyor. Ancak kivinin kilogram fiyatının 200 lira olması, anne ve babaların bütçesini hayli zorluyor. Kivinin Konya Hâli'nden çıkış fiyatı ise büyüklüğüne, cinsine ve kalitesine göre 90 ile 130 lira arasında değişiyor. Konyalılar artık birçok meyvede olduğu gibi kiviyi de tane ile alıyor. Konya'da karpuzun da dilimli satılma alışkanlığı arttı. Durum itibarıyla Konyalılar sebze ve meyve almakta, eskisi gibi bu ürünleri tüketmede zorluk çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri