Konya'da bu kurum 2 milyon liralık motorin satın alacak

Konya'da bir kurumun 2 milyon liralık motorin satın almak için ihaleye çıkması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye, uluslararası petrol fiyatlarından en olumsuz etkilenen ülkelerin başında geliyor. Petrolün varil fiyatının hızla yükselmesi ve Türk lirasının değer kaybetmesiyle akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorine zam geliyor. Bundan 4 ay önce 20 lira olan motorinin fiyatı şuan Konya merkezde 41 lirayı aşmış durumda.

AKARYAKIT ZAMLARI HERKESİ VURDU

Bu kadar büyük zammın kısa sürede gelmesi araç sahiplerini tedirgin ediyor. Vatandaş söz konusu zamların durdurulması için önlem alınması gerektiğini düşünüyor. Zamlar sadece vatandaşı değil büyük kurumları da olumsuz etkiliyor. Akaryakıt fiyatlarının zirveyi gördüğü bir dönemde bu kadar büyük bir satın almaya imza atan kurum dikkat çekti.

50.000 LİTRE MOTORİN BU ŞEKİLDE TESLİM EDİLECEK

Konya'da bünyesinde bulunan araçların ve jeneratörlerin yakıt için bu kurum motorin alacağını duyurdu. 50.000 litrelik motorin alımını Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yapacak. İhale ile satın alınacak olan motorinin teslim edileceği yer ise petrol istasyonları ve hastane yerleşkesinde idarenin göstereceği depo olarak belirtildi. İhale ile satın alınacak motorinin güncel fiyatlara göre bedeli ise 2 milyon liradan fazlaya denk geliyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından ihaleye ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

Söz konusu akaryakıt ürünleri sözleşmeyi müteakip olmak üzere 31/12/2024 tarihlerine kadar Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi araçlarına ihaleyi alan firmanın pompa istasyonundan fiş karşılığı veya taşıt tanıma sistemi ile teslim edilecektir. Hastanemiz jeneratörleri ihtiyacı için kullanılacak olan motorin miktarı toplu olarak hastanemiz deposuna teslim edilecektir.

İşte detaylar:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri