Konya'da bu konumdaki arsalar 120 milyon liraya satılacak

Türkiye genelinde arsa satış ihalelerinde artış yaşandı. Konya'da son olarak iki arsa 120 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Arsa satışlarının en çok arttığı yıllar olarak 2022 ve 2023 yılları dikkat çekiyor. Ülke genelinde yüzlerce arsa ihale ile satıldı. En çok arsa satış ihalesi düzenleyen kurumlar ise belediyeler olarak dikkat çekiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi satışa çıkardığı dev arazilerle gündeme geliyor. Diğer belediyeler de zaman zaman bünyesinde bulunan arsaları satışa çıkarıyor. Son olarak Karatay Belediyesi iki arsayı satışa çıkardı.

Konya Fetih Mahallesi'nde yer alan iki arsa ihaleyle satılacak. 9.975 metrekare olan arsaların tanesi 59 milyon 850 bin lira muhammen bedel ile satışa sunuldu. Yani toplamda 120 milyon liraya yakın bir bedelle iki arsa satışa sunulmuş oldu. Açık artırma sonucunda en çok teklifi veren arsaların yeni sahibi olacak. Satışa ilişkin belediye tarafından yapılan bilgilendirme şu şekilde:

1. Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda tapu kayıtları ve muhammen bedeli yazılı gayrimenkuller 2886 Sayılı Kanun ve şartnamesi dâhilinde kapalı teklif usulü ile satılacaktır.
2. İhale 23.08.2023 Çarşamba günü saat 15:00'da Belediye Encümenince, Encümen toplantı salonunda yapılacaktır.
3. İhaleye gireceklerin en geç 23.08.2023 Çarşamba günü saat 12:30’a kadar geçici teminat bedelini Belediyemize nakit yatırmaları veya 2886 sayılı kanuna göre teminat yerine geçen belgeler ile 5. maddede belirtilen belgeleri encümen başkanlığına sunulmak üzere Yazı İşleri Müdürlüğüne, (posta ile gönderilerde olabilecek gecikmeler kabul edilmez.) teslim etmeleri gerekmektedir.
4. Gayrimenkulün bedeli;
a. Satılacak gayrimenkullerin bedeli sözleşme tarihinde %15’i peşin geri kalanı peşinat tahsil edildikten 1 ay sonra başlamak üzere 13 ay eşit aralıklı taksit halinde ödenecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri