Konya’da bu firma uygun fiyata kıyafet satıyor! Konsepti görenler şaşırıyor

Konya'da alışveriş trendlerini değiştirmeyi hedefleyen bu firma, kaliteli ürünleri daha erişilebilir fiyatlarla sunarak dikkatleri üzerine çekti

Konya'da tüketicilerin ilgisini çeken yeni bir firma, uygun fiyatlı kıyafetleriyle piyasaya hızlı bir giriş yaptı. İldeki alışveriş trendlerini değiştirmeyi hedefleyen bu firma, kaliteli ürünleri daha erişilebilir fiyatlarla sunarak dikkatleri üzerine çekiyor. Ucuz kıyafetlerin yanı sıra geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine çeşitli seçenekler sunan firma, yerel ekonomiye de olumlu katkılarda bulunmayı amaçlıyor.

Vintage ürünlerin normal şartlarda daha pahalı olduğunu dile getiren Bavulvintage işletme sahibi Hasan Kuru, “Biz sürekli kampanya yapıyoruz. Deri ürünlerimiz hariç fiyatlar 149 ve 249 lira arasında değişiyor” dedi.

Türkiye’de son günlerde eski moda kıyafetlere ilgi artmaya başladı. İkinci el vintage (eski döneme ait kıyafetler) ürünler, fiyatları ve geçmişe olan özlem nedeniyle özellikle gençler arasında yaygınlaşıyor. Tüketiciler, eskiye duyduğu özlemi vintage ile gideriyor. Konya’da Bavulvintage isimli işletme, 40 yıl önce moda olan kıyafetleri Konyalılara sunuyor. Öğrenci mahallesi olarak bilinen Bosna Hersek Kıvılcım Alışveriş Merkezi’nde bulunan Bavulvintage, öğrenciler tarafından büyük ilgi gösteriliyor. Deri ürünler hariç tüm ceket ve kabanların 149’dan 249 lira, deri ürünler 750 liradan satışa sunuluyor.

DERİ ÜRÜNLER 750 LİRA

Bavulvintage işletme sahibi Hasan Kuru, tüketimin daha az olması için çalıştıklarını belirterek, “1970, 1980 ve 1990 modasını burada sergiliyoruz. O döneme ait ikinci el kıyafetleri satıyoruz. Genelde Almanya, İsviçre, Hollanda gibi ülkelerden ürünler geliyor. Çok kaliteli ürünleri satışa sunuyoruz. Günümüzde vintage dediğimiz kıyafetler çok sevildi ve moda haline geldi. Geçmişe karşı bir özlem olduğunu buradan görebiliyoruz. Genelde vintage ürünler normal kıyafetlerden daha pahalıya satılıyor. İşletmemizde ise bu durum böyle değil. Biz sürekli kampanya yapıyoruz ve ürünlerimizi 149 ile 249 lira arasında değişkenlik gösteriyor. Deri ürünler ise en fazla 750 liradan satışa sunuluyor. Bulunduğumuz mekan, öğrencilerin yoğunluk gösterdiği yerler olduğunu biliyoruz. Bunun için onlara hitap etmek istiyoruz. Bu nedenle ürünlerimizi ucuza vermeye çalışıyoruz. Biz burada üründen ziyade, samimiyet satıyoruz. Eskinin güzelliklerini insanlara gösteriyoruz. Bu durumdan herkes çok memnun kalıyor. Sırf öğrenciler için kampanya yapıyoruz” diye konuştu.

Yaptıkları çalışma sonucunda öğrencilerin vintage kıyafetlerine rağbet gösterdiğini öne süren Hasan Kuru, şunları söyledi: “Biz ilk başta insan kazanıyoruz. Para ikinci sırada. Zaten kıyafetleri tonla satın alıyoruz. Bu sebeple bu fiyatla verebiliyoruz. Oluşan ilgiden dolayı zarar etmiyoruz. ‘Diğer esnaflar bu fiyatlara sorun çıkarmıyor mu?’ diye soranlar olabiliyor. Ama aksine bizim birbirimize faydamız dokunuyor. Bu konsepte pek işletme bulunmuyor. Bizlere yönlendiriyorlar. Bizde olmayan ürünler diğer esnaf arkadaşlarda olabiliyor ve onlara yönlendiriyoruz. Yardımlaşarak beraber kazanıyoruz. Herhangi sorun olmuyor. Bazen antika ürünler de getiriyoruz. Özellikle eski müzik çalarlar seviliyor. Özellikle öğrenciler çok seviyor. Bunun için devam ediyoruz. Oluşan ilgiden dolayı çok memnunuz.”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri