Konya'da bu çiftlikte 1500 liraya koyun satışı başladı! 20 kilo et çıkıyor

Konya'da 1500 liraya koyun satışına başlayan çiftliğin sahibi, "Biz bu işi Allah rızası için yapıyoruz. Vatandaş et yesin diye ucuza satışımız devam edecek" dedi.

Konya'da Alakova'da ucuza koyun satışı yapan bir besicinin ardından, Sarayönü'nde de bir besici ucuza koyun sattığını duyurdu. “Halka hizmet, Hakk'a hizmettir” diyen Beylerbeyi Adakçılık İşletme Sahibi Süleyman Coplan, “Mevzu para değil. İşimizi de seviyoruz” şeklinde konuştu. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde lider olan Konya'da şimdi de bin 500 liraya koyun satışı başladı.

Konya'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan birçok besici bulunuyor. Son yıllarda Konya'da içerisinde binlerce koyun ve kuzuyu barındıran dev sürüler oluşturuldu. Beylerbeyi Adakçılık İşletme Sahibi Süleyman Coplan da bin 500 liraya koyun, keçi sattıklarını söyledi. Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Coplan, Sarayönü merkezde hizmet verdiklerini dile getirdi.

HAYVANIMIZ ÇOK, VATANDAŞIMIZ FAYDALANSIN

Piyasanın çok altında bir fiyattan hayvan sattığını ifade eden Coplan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanlar faydalanabilsin diye bunu yapıyorum. Allah rızası için yapıyorum biraz da. Çok şükür biz de ekmek yiyoruz. Koyun, keçinin fiyatı bin 500 TL'den başlıyor. Bin 500 TL'lik hayvan, canlı 45 kilo geliyor.

Karkas et olarak da 20-22 kilo civarı. Halka hizmet etmek, Hakk'a hizmet düsturuyla çalışıyoruz. Ucuza satmamıza rağmen çok şükür bir şeyler kazanıyoruz. Biz çok para kazanmaktan ziyade, vatandaşımızı düşünüyoruz. Mevzu gerçekten para değil. Allah rızası. İşimizi seviyoruz. Hayvanımız çok. Şimdiye kadar gelen bütün müşterilerimizi memnun bir şekilde gönderdik. Allah'a çok şükür bir şikayet de almadık.” Beylerbeyi Adakçılık İşletme Sahibi Süleyman Coplan, hayvanların kesimini de ücretsiz yaptıklarını, kesimi de profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiklerini aktardı.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (46)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri