Konya'da bu caminin tuvaleti ayda 450 liraya kiraya verilecek!

Konya ve Türkiye genelinde birçok gayrimenkul kiraya veriliyor. Konya'da son olarak bir cami tuvaletinin kiraya verilecek olması dikkat çekti. Aylık kirası 450 lira olan tuvaletle ilgili önemli bilgiler yer aldı.

Gayrimenkul kiralama sisteminin en yaygın olduğu ülkelerden birisi Türkiye. 81 ilde her yıl binlerce gayrimenkul kiraya veriliyor. Söz konusu kiralamalarda en çok daireler ve dükkanlar yer alıyor. Kira fiyatlarının en çok yükseldiği Türkiye'de kiracıların durumu ise vahim. Asgari ücret 11 bin 402 lirayken Konya'da en düşük kiralık dairenin fiyatı 12 bin lirayı buldu.

KONYA'DA KİRA SORUNU BÜYÜYOR

Alım gücünün düşmesiyle vatandaş kiraları öderken zorlanmaya başladı. İstatistiklerde yer alan bilgilere göre kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar zirveyi gördü. Son olarak mahkemelik olan kiracı ve ev sahipleri için arabuluculuk seçeneği getirildi. Kira fiyatı hususunda anlaşamayan vatandaşlar arabuluculuk yapan bir avukata giderek anlaşmaya çalışıyor.

AYDA 450 LİRAYA BU TUVALET KİRAYA VERİLECEK

Konya genelinde her gün onlarca yeni kiralık gayrimenkul ilanı yayınlanıyor. Bu ilanlardan bazıları ise çok dikkat çekici olabiliyor. Son olarak Konya'da bir caminin tuvaleti için kiralık ilanı verildi. Söz konusu tuvaletin aylık kirasının 450 lira olması ise en dikkat çekici nokta olarak yer aldı. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafınca çok sayıda gayrimenkulun kiraya verileceği duyuruldu.

TUVALETİ KİRALAYAN KİŞİ ÜCRETLİ OLARAK İŞLETECEK

İhaleye çıkacak olan tuvaletin kirası için ise fiyat olarak 450 lira belirlendi. Konya'da Sahipata Mahallesi Larende Caddesi'nde yer alan Muhtar Cami'nin tuvaleti kiraya verilecek. 15 metrekare alana sahip olan tuvaletin ihalesi 10 Ekim'de yapılacak.

İhaleye girmek isteyenlerden istenen muhammen bedel ise 1242 lira olarak belirtildi. Söz konusu tuvaleti kiralayan kişinin ise ücretli olarak işleteceği öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri