Konya'da bu caddeye otobüslerin girişi yasaklandı! Trafik rahatlayacak

Ferhuniye Mahallesi, Ankara Caddesi'ne 'C plakalı' 45 kişilik personel ve okul servis otobüslerinin girişi yasaklandı. Karara gerekçe ise bu otobüslerin trafiğin seyrini olumsuz etkilemesi oldu

Konya trafiğinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde aşırı yoğunluk oluşuyor. Bazı yollar, bu araç yoğunluğunu kaldıramıyor. Geniş ve düz yollara sahip Konya'da trafiğin sıkışması, akışın yavaşlaması sürücüleri de kızdırıyor. Şehir trafiğinde en fazla otobüsler, tırlar, kamyonlar ve minibüsler tehlike saçıyor. Kazalara en fazla bu araç türleri davetiye çıkarıyor. Gerek kazaların önlenmesi gerekse de trafik akışının durmaması için bazı noktalara özel önlemler alınıyor.

LEVHA ASILDI! OTOBÜSLERİN GİRİŞİ YASAKLANDI

Önlem alınan noktalardan biri de günde binlerce aracın geçtiği Ankara Caddesi oldu. Ferhuniye Mahallesi Ankara Caddesi'nde bulunan bir elektrik direğine levha asıldı. Levhada UKOME'nin kararı yer aldı. Levhada şu bilgilendirici ifadeler kullanıldı: “UKOME'nin 01/08/2002 tarih ve 02/09 sayılı kararı ile (C) plakalı 45 kişilik personel ve okul servisi otobüslerinin girişi yasaklanmıştır.”

ANİ DUR KALKLAR RİSK TEŞKİL EDİYORDU!

Böyle bir kararın alınmasının gerekçesi ise personel ve okul servislerinin Ankara Caddesi'nde trafiği yavaşlatması oldu. Caddede özellikle fabrikaların personel servislerinin işçileri indirip bindirmesi, sürücülerin tepkisine neden oluyordu. Otobüslerin ani dur kalkları, kazalara davetiye çıkarıyordu, trafiği durma noktasına getiriyordu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri