Konya'da bu bölgeye ilk kazma vuruldu! Yeni fabrikalarda binlerce kişi çalışacak

Tarım ve hayvancılık şehri olma özelliğinin yanı sıra, sanayi şehri de olan Konya'ya 6. organize bölgesi kazandırılıyor. Bölgeye iş makineleri indi ve ilk kazma vuruldu. 8 milyon metrekarelik alandan oluşan 6. bölgede yeni fabrikalar hizmet verecek

Konya sanayisi her geçen gün gelişerek, büyüyor. Organize sanayi bölgelerinde yapılan üretimler hem şehrin hem de ülkenin ekonomisine ciddi katkılar sunuyor. Konya'da üretilen birçok parça, Türkiye'nin farklı illerine, dünyanın farklı ülkelerine gönderiliyor.

Firmalar, son teknolojiyle üretime devam ettirirken, şehirdeki organize sanayi bölgeleri de fiziki yapısıyla güçleniyor. Sanayisi yıldan yıla büyüyen Konya'da yeni organize sanayi bölgeleri inşa ediliyor. Konya'da 6. organize sanayi bölgesinde üreticileri mutlu edecek bir haber duyuruldu. Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) 6. Kısım Genişleme Alanı ile ilgili haberi Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü verdi.

YER TAHSİSİ YAPILDI VE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Başkan Kütükcü, 6. organize sanayi bölgesi için “Bismillah” denildiğini, iş makinelerinin bölgeye indiğini ve ilk kazmanın vurulduğunu duyurdu. “Ülkemize, şehrimize ve sanayicilerimizi hayırlı olsun” diyen Başkan Kütükcü, projede ilk etapta 250 firmayla ön tahsis imzalandığını hatırlattı. 6. bölge ile ilgili hızlı bir kamulaştırma yapıldığına dikkat çeken OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, derin kazı ihalesinin de tamamlandığını söyledi. Kütükcü, “Yüklenici firmaya yer tahsisi yapıldı. Çok şükür iş makineleri girdi ve çalışmalar başlatıldı” şeklinde konuştu.

SATILIK-KİRALIK FABRİKA İHTİYACI DA KARŞILANACAK

Birçok yeni fabrikanın inşa edileceği Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) 6. Kısım Genişleme Alanı, 5. organize sanayi bölgesinin doğu kısmında yer alıyor. Konya Ankara – Konya Aksaray Devlet Yolları arasında yer alacak 6. organize sanayi bölgesinin şehirdeki satılık ve kiralık fabrika ihtiyacına da karşılık vereceği öngörülüyor. 6. organize sanayi bölgesi ayrıca 8 milyon metrekarelik alandan oluşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri