Konya'da bu bölgeye 9 kat imar verildi! Belediye arsa satışına başladı

Türkiye'de konut stokunda sıkıntı devam ediyor. Belediyeler bu doğrultuda yeni konutlar için bazı arsaları imara açıyor. Son olarak Selçuklu ilçesinde yer alan bölgeye 9 kat imar verildi. Belediye bu bölgede arsa satışına başladı.

Türkiye genelinde konut sayısındaki artış yavaşladı. Son yıllarda inşaat maliyetlerindeki artışa bağlı olarak müteahhitlerin büyük kısmı piyasadan çekildi. Konya'da en ucuz kiralık dairenin fiyatı 10 bin liraya kadar yükselmişti. Kış aylarının gelmesiyle kiralar düşse de kentte konut sorunu devam ediyor.

Asgari ücretin 17 bin lira olduğu ülkede kiraların bu kadar yüksek oluşu tepki çekiyor. Enflasyon oranlarındaki artışa bağlı olarak kiralara yeni zamların uygulanması bekleniyor. Konut stokundaki azalışı ise belediyeler yeni imar planlarıyla çözmeye çalışıyor.

KONYA'DA BU BÖLGEYE 9 KAT İMAR VERİLDİ

Konya kent merkezine yakın olan konumlarda konuta uygun arsalar satışa çıkarıldı. Sille mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı arsalara 9 kat imar verildi. Selçuklu Belediyesi bu bölgede yer alan iki arsayı satışa çıkardı. Kelebekler Vadisi'ne yakın bölgede yer alan arsaların ihaleyle satılacağı duyuruldu.

Bu kapsamda 2913 metrekare olan 9 kata imarlı arsanın muhammen bedeli 16 milyon lira olarak belirlendi. Aynı yerde 2549 metrekare olan arsanın muhammen bedeli ise 14 milyon lira olarak belirlendi. Arsaları satın alanlar yüzde 30 peşin ödeme ile kalan kısmını 12 taksit halinde ödeyecek.

İHALE 11 OCAK 2024 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Satışa çıkarılan arsaların ihalesi 11 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

1. Mülkiyeti Selçuklu Belediyesine ait aşağıda tapu kaydı yazılı gayrimenkullerin 2886 Sayılı Yasanın 35/A Maddesi hükümleri dahilinde Kapalı Teklif Usulü ile satışları yapılacaktır. Şartname ve ekleri Selçuklu Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.
2. İhale 11/01/2024 Perşembe günü listede belirtilen saatte Meclis Salonunda yapılacaktır. İhaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni tamamen serbesttir.
3. Listede peşinatı bulunan gayrimenkullerde peşinat bedeli, peşinatı bulunmayan gayrimenkullerde ilk taksit bedeli ihale onayının tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ödenecek olup peşinat ve taksit sayısı listede belirtilmiştir.
4. Kanunun öngördüğü tapu harcı, ihale sebebiyle tahakkuk edecek gazete ilan ücreti, damga vergisi (0,00569), sözleşme ücretleri (noter onaylı) ve kati teminat (% 6) alıcıya (müşteriye) aittir. K.D.V. den muaftır.
5. Muhammen bedelleri, geçici teminat miktarları listede belirtilmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (26)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri