Konya'da bu bölgelere kar yağışı uyarısı! Yağmur soğuk havayla birleşecek

Konya'da sıcak geçen yaz aylarının ardından sonbahar erken geldi. Ekim ayına 1 gün kala Konya'nın yüksek kesimlerine kar yağışı uyarısı geldi. Yağmur ve soğuk havanın aynı anda buluşacağı konumlar belli oldu.

Türkiye genelinde yaz ayları çok sıcak geçti. Vatandaş sıcaktan bunaldığı için sonbaharın ne zaman geleceğini merak ediyordu. Eylül ayı itibariyle hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Konya'da aralıklarla sağanak yağış etkili oldu.

HAVA SICAKLIĞI 10-15 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Vatandaş havaların tam anlamıyla ne zaman soğuyacağını ve kar yağışının hangi tarihte görüleceğini merak etmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün öğle saatlerinden itibaren Konya genelinde sağanak yağış etkili olacak. Yağış sonrası hava sıcaklığının ise 10-15 derece birden düşmesi bekleniyor.

KONYA'NIN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR UYARISI

Konya'da özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının 1-3 dereceye kadar düşebileceği bildiriliyor. Sırf bu yüzden bu gece Konya'nın yüksek dağlarının zirvelerine kar yağabileceği bildiriliyor.

Düşük bir ihtimal olsa da kar yağışıyla bazı dağların beyaza bürünebileceği belirtiliyor. Çarşamba gününden itibaren ise hava sıcaklıkları kademeli olarak yükselişe geçiyor.

Gündem Haberleri