Konya’da bu belediye tonlarca baharat satacak

Türkiye'nin baharat ihracatı geçen yıl, önceki yıllara göre katlanarak büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da sadece buğday arpa yulaf dışında bir çok üründe kendi geliştirmeye ve ihracatta söz sahibi olmaya devam ediyor

Dünya sofralarında pişen binlerce çeşit yemeğin baharatları Türkiye tarafından gönderiliyor. Türkiye baharat pazarında ciddi bir konumda yer alıyor. Baharat ihracatında önemli bir gelir kapısı elde ediyor. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında Türkiye 105,7 milyon dolarlık baharat ihraç ederken bu ihracatın 67 milyon dolarlık büyük kısmını Ege İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçılar gerçekleştirdi.

Birçok alanda Türkiye’de öncü konmada yer alan Konya baharat sektöründe de atılım yaparak ihracatta önemli bir pay sahibi olmak istiyor. Lezzet tutkunlarının yemeklerde baharat kullanımı dünya genelinde her geçen gün artarken, Konya’da üretilen baharatın lezzeti ve kalitesi ile ön plana çıkıyor. 2022 yılında kekikten çörekotuna, defneden sumağa, kimyondan anasona, ıhlamurdan ada çayına onlarca tür baharatı dünyanın dört bir tarafına ihraç edilirken kimyon da bu baharatta çeşitlerinde ön plana çıkıyor.

Kimyon enerji üretimi ve metabolizma için önemli enzim sistemlerinin parçasıdır. Demir bağışıklık sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Kimyon tohumunun sindirim sistemi için faydalı olduğunu bilen insanlar binlerce yıldır tüketmektedir. Kimyon Tohumu aynı zamanda anti kanserojen özelliklere de sahip olduğunu biliniyor.

Konya’ya bağlı kulu belediyesi 58 ton kimyon satışı için ilana çıktı. Söz konusu ilanda şu ifadelere yer verildi.

“Kulu Belediyesi Tüzel Kişiliği’ ne ait Bahadırlı Mahallesi 1653 ada 1 nolu parseldeki tamamen organik yetiştirilen takribi 58 ton (Ellisekizton) olan kimyonun satışı ile ilgili ihale 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile Başkanlık odasında Encümen huzurunda yapılacaktır.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri