Konya'da bu belediye başkanı yüzde 56 oy almıştı! AK Parti'ye geçiş sinyali verdi

Yalıhüyük'te Yeniden Refah Partisi'nden kazanan Mehmet Ali Yılmaz, önceki gün partisinden istifa ettiğini duyurdu. YRP, Konya'da seçimden sonra iki belediyeyi kaybetmiş oldu. Yılmaz ise AK Parti'ye geçiş sinyali verdi.

Yeniden Refah Partisi, seçim öncesi yapılan tüm uyarılara rağmen Konya'da kan kaybına devam ediyor. 31 Mart 2024 yerel seçiminde kazanılan belediyeler YRP'nin elinden çıkıyor. Doğanhisar'ın ardından Yalıhüyük'ten de bir istifa haberi geldi. YRP'li Yalıhüyük Belediye Başkanı ve 6 meclis üyesi YRP'den istifa ettiğini duyurdu. Yalıhüyük Belediye Başkanı Yılmaz'ın koyu bir AK Partili olduğu biliniyordu. Yakınları, Yılmaz'ın seçimde YRP'den aday olmasının ve seçimi bu partiyle kazanmasının AK Parti'ye bir mesaj olduğunu söylüyor.

“EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNDÜK”

YRP'den istifa eden Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın istifa metni şöyle: “Kıymetli hemşerilerimizin destekleriyle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde büyük bir teveccühle Yalıhüyük Belediye Başkanı olarak seçimi kazandık. Çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareketle halkımızın taleplerine ve çağrılarına her daim öncelik gösterdik. Göreve geldiğimiz günden itibaren hep şeffaf olduk ve ilçemizin durumu ile yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi değerli vatandaşlarımızla paylaştık. Gönül akdimize her daim sadık kaldık ve kalmaya devam edeceğiz. Bizlere kucak açan, sevgisini ve desteğini esirgemeyen hemşerilerimiz için hizmet ve çalışma aşkıyla çıktığımız bu kutlu yolda, hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp; ilçemiz gelişmesi için aşkla, muhabbetle, projelerle gönüllere girerek elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde Yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm Belediye Meclis Üyeleri de olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayız. Bu kararın ilçemize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

BAŞKAN YILMAZ'DAN AK PARTİ'YE YEŞİL IŞIK

Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, istifa sonrası Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Yılmaz, “AK Parti'ye geçecek misiniz” sorusuna da cevap verdi. İstifa kararını yeni aldıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Geçişle alakalı bir gündem oluşturmadık henüz” dedi. Şimdilik beklemede olduklarının altını çizen Yılmaz, AK Parti'ye yeşil ışık yaktı. Yılmaz, “AK Parti'ye geçiş noktasında öyle bir şey yok da demiyoruz” şeklinde konuştu.

ENDİŞE DİLE GETİRİLMİŞTİ: BU İSİMLER İSTİFA EDER!

Seçim öncesi YRP Konya İl Başkanı Temel Peker'in oluruyla Yalıhüyük'ten aday gösterilen ve seçimi kazanan Mehmet Ali Yılmaz, 31 Mart'ta ilçede toplamda 59,51 oranında oy almıştı. En yakın rakibi AK Partili isim olan Hasan Koçer ise 36,59 oranında oy almıştı. YRP'nin birçok adayı o dönem için tartışma konusu olmuş, bazı partililer tarafından “Bu isimler seçimi kazanırsa, bir süre sonra istifa eder ve AK Parti'ye geçer” demişti. Buna rağmen aday gösterilen ve seçimi kazanan belediye başkanları bir bir istifa ediyor, bir süre bağımsız kaldıktan sonra AK Parti'ye geçiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri