Konya'da birçok etliekmek fırınından yeni hamle! İç getirene hizmet yok

Konya'da etliekmekçiler isyan bayrağını açtı. Mahalle arasındaki işletmeçiler, şehirdeki bütün mekânların hazır satışa dönmesini, hamurdan para kazanamadıkları için de iç yapmaktan vazgeçilmesini istedi.

Konya'da neredeyse her bir sokakta 2-3 tane etliekmekçi bulunuyor. Mahalle arasında hazır satıştan ziyade iç yaparak geçimini sağlamaya çalışan etliekmekçiler zorda olduklarını belirtiyor. Bu esnaflar, hayat pahalılığı altında ezildiklerini, eskisi gibi para kazanamadıklarını söylüyor. Etliekmek ustaları, sosyal medyada kurdukları bir grup üzerinden konu ile ilgili paylaşım yapıyor. Bir etliekmek ustası, “Rica ediyorum, lütfen Konya'daki bütün etliekmek fırınları hazıra dönsün” diyerek, çağrıda bulundu.

'HAZIR YAPARSAK KURTULURUZ'

O etliekmek ustası, paylaşımında ayrıca şunları belirtti: “Zaten 15 liralık hamurdan para kazanmıyorsunuz ve sürekli enflasyon altında eziliyorsunuz. Millet iç yaptırmasın. Kurban etini de 1 yıl boyunca dondurucuda bekletmesin. Usta, kalfa ve çırak bulunmuyor. Gidişat iyi değil. Herkes sadece hazır yaparsa kurtuluruz.”

HAZİRAN AYINDA HAMUR 15 LİRA OLMUŞTU!

Konya'da etliekmek hamuruna ve etliekmeğe en son bu yılın Haziran ayında zam gelmişti. 180 gram etliekmek ve pide hamurunun fiyatı 15 lira olmuştu. Hamura yeni zam gelmesine rağmen etliekmekçiler artan girdi maliyetlerinden dolayı zarar ettiklerini, hamurdan ve iç yapmaktan para kazanamadıklarını belirtiyor.

KONYALILAR TEDİRGİN: ETLİEKMEK YİYEMEYİZ

Konyalılar ise dışarıda bir restoranda ailecek şehrin en önemli lezzetlerinden biri olan etliekmeği yemenin artık imkânsız olduğunu ifade ediyor. Mahalle fırınlarının etliekmek içi yapmayı bırakması durumunda da Konyalılar bu konuda büyük bir çıkmaza gireceğini, etliekmek tüketmenin artık hayal olacağını düşünüyor. Tedirginlik yaşayan Konyalılar, konu ile ilgili etliekmekçilerin nasıl bir karar alacağını merak ediyor.

SAİT ÇELİK

İşte o paylaşım:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (22)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri