Konya'da bir vatandaşı böyle dolandırmaya çalıştılar! İcra tehdidi pes dedirtti

Konya'da dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak bir vatandaşa mesaj gönderen dolandırıcılar pes dedirtti.

Türkiye genelinde dolandırıcılık olayları bitmiyor. Her yıl binlerce vatandaş dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Farklı yöntemleri deneyen şebekelerin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Konya'da bir vatandaşı yeni yöntemle dolandırmaya çalıştılar. Otoyol, köprü ve tünellerdeki ücretleri ödemek için kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) borçlarını vatandaş merak ediyor.

İCRA MESAJIYLA KORKUTARAK LİNKE TIKLATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Araç sahiplerine borçlarıyla ilgili bilgi vereceklerini belirten dolandırıcılar bu mesaj ile sakıncalı linke tıklanması gerektiğini söylüyor. Mesajda borcun ödenmemesi durumunda icra işlemlerinin başlatılacağı ifade edilerek vatandaş korkutuluyor. Ayrıca mesajın en alt kısmında ise hiçbir yerde kaydı olmayan bir avukat ismi yer alıyor.

Dolandırıcılar tarafından gönderilen mesajda şu ifadeler yer alıyor:

Sayın vatandaş. Ödenmemiş HGS borcunuz bulunmaktadır. İcra işlemlerinin başlanmaması adına ödeme yapmak için bu linke tıklayınız. Avukat Haluk Yet.

Durumu fark eden vatandaş Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Polis tarafından aranan vatandaşa "Sakın linke tıklamayın. Biz gereken çalışmayı yapıyoruz" sözleriyle bilgi verildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri