Konya'da bir garip av! 47 domuzu etkisiz hale getirip kutlama yaptılar

Geçtiğimiz hafta sonu Konya'nın Selçuklu İlçesi Tepekent Mahallesi'nde yaklaşık 150 kişilik bir grup, izinle domuz avına çıktı.

Çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen ve çiftçileri ekime küstüren domuzlar, avcılar tarafından etkisiz hale getirildi. 2 günlük avlanmanın bilançosunun ise 47 olduğu belirtildi. Avlanmadan gelen grup, Tepekent Mahallesi Muhtarlığı önünde sevinçle ve davulla karşılandı.

Tepekent Mahalle Muhtarı Süleyman Şamcı ise şunları söyledi: “Tarla ve fidanlarımız çok büyük zarar görüyordu. 2 yıldır çiftçilerimiz nohut ekmek istemiyordu. Bu yıl, ekilen tarlalar bile nadas tarlasına çevrildi. Bizlerden yoğun istekleri vardı. Hınzırın hakkından nasıl geleceklerini bilmiyorlardı. 1 aydır yoğun bir tempoyla gerekli mercilere başvurarak, çiftçilerimizin sorunlarının giderilmesi noktasında avlanmanın yapılması gerektiğini dile getirdik. Dilekçelerimizi verdik, izinlerimiz çıktı. Hafta sonu ava çıkıldı. 47 domuz, etkisiz hale getirildi. Çiftçilerimiz, artık bundan sonra daha da rahat edecek. Tepekent'te girilmeyen bazı noktalar var. 2 gün daha ava çıkılması gerekiyor.” Tepekent Mahalle Muhtarı Süleyman Şamcı, avlanmanın ardından Konya Avcılık ve Atıcılık Derneğine, Sille Avcılık ve Atıcılık Derneği ekibine ve ava çıkan yaklaşık 150 gönüllüye teşekkür etti. Ayrıca Mahalle Muhtarı Süleyman Şamcı, Tepekent halkından da büyük destek gördü.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri