Konya'da bir düğün salonunda Cadılar Bayramı kutlanacak!

Türk-İslam kültüründe hiçbir yeri olmayan tamamen Batı geleneği olan Cadılar Bayramı partisi Konya'da bir düğün salonunda kutlanacak. Duyarlı vatandaşlar ise bu etkinliğin iptal edilmesi çağrısında bulundu

Türkiye'nin birçok şehrinde olduğu gibi Konya'da kültürümüze ait olmayan kutlamalara her geçen yıl bir yenisi ekleniyor. Tamamen putperest bir kültürün ürünü olan ve daha sonra da Hıristiyan dünyası tarafından kutlanmaya devam eden Cadılar Bayramı son yıllarda ülkemizde de kutlanmaya başlandı. Konya'da da bir düğün salonu Türk-İslam geleneklerinde hiçbir yeri olmayan Cadılar Bayramını kutlamaya hazırlanıyor. Ekim ayınında kutlanacak olan Cadılar Bayramı'na çok sayıda vatandaş da tepki gösteriyor.

2 YIL ÖNCE DE İPTAL EDİLMİŞTİ

Batı geleneği olan Cadılar Bayramının Konya'da bir düğün salonuda kutlanacak. Düğün Salonu etkinlikle ilgili sosyal medyada reklam çalışmasına da başladı. Duyarlı Konyalılar ise şehirde yapılacak Cadılar Bayramı partisine tepki göstererek, etkinliğin iptal edilmesini istedi. 2 yıl önce de Konya'da yapılması planlanan Cadılar Bayramı partisi pandemi kuralları ve yoğun tepki üzerine iptal edilmişti.

BATI KÜLTÜRÜNE AİT GELENEK

Batı kültürüne ait geleneklerin ve kutlamaların ülkemizde ve şehrimizde yaygınlaşmasının önüne geçilmesi çağrısında bulunan vatandaşlar, "Hıristiyan dünyasına ait olan bir kutlamayı neden Müslümanlar yapıyor anlamak mümkün değil. Avrupa'da ve dünyanın başka bir ülkesinde Müslümanlara ait bir bayramın kutlaması kesinlikle yapılmaz. Bu tür etkinlikler masumane gibi gösterilse de tamamen kültürel erezyonu artıracak girişimlerdir. Herkesin kültürüne, inancına saygımız sonsuz. Ama burası Müslüman bir ülke. Konya gibi bir şehirde böyle bir kutlamanın yapılmasını kabul etmiyoruz. Bu tür kutlamalar gelecek nesillerimizi ifsad projesidir. İşletme sahiplerinin kararlarını gözden geçirmesini istiyoruz. Kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satamaz" diye tepki gösterdi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri