Konya'da bir çok hafızın yetişmesine vesile olan Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu hoca vefat etti

Türkiye’nin en önemli Kur’an âlimlerinden olan ömrünü Kur’an’a ve İslam’a adayan, Konya'dan Türkiye'den bir çok hafızın yetişmesine vesile olan Şeyh-ül Kurrâ İbrahim Tanrıkulu Hocaefendi 81 yaşında vefat etti

Türkiye’nin en önemli Kur’an âlimlerinden olan ömrünü Kur’an’a ve İslam’a adayan, Konya'dan ve Türkiye'den bir çok hafızın yetişmesine vesile olan Şeyhülkurrâ İbrahim Tanrıkulu Hocaefendi 81 yaşında vefat etti.

(İbrahim Tanrıkulu hafız öğrencileri ile birlikte)

Türkiye’nin en önemli Kur’an alimlerinden olan Şeyh-ül Kurrâ İbrahim Tanrıkulu Hocaefendi ahreti irtihal etti. Ömrünü Kur’an ilmine adayan, birçok hafızın yetişmesine vesile olan İbrahim Tanrıkulu Hoca efendi öğrencileri ve sevenleri tarafından hayırla yad ediliyor. Kıraat ilminde Türkiye’nin sayılı hocalarından olan Tanrıkulu yetiştirdiği öğrencileri ve Kur’an’a adadığı hayatıyla gençlere örnek bir yaşam sürdü. Kur’an-Kerim Kıraat ilminin öğrenilmesi için büyük gayret gösteren Tanrıkulu Türkiye’nin önde gelen birçok hafıza ders verdi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN TAZİYE
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, vefat eden Kurra Hafız İbrahim Tanrıkulu için taziye mesajı yayınladı. Başkan Erbaş, mesajında "Ömrünü İslâm'a ve Kur'an-ı Kerim'e adamış olan Şeyh-ül Kurrâ İbrahim Tanrıkulu hocamızın vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ardında bıraktığı yüzlerce talebesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM TANRIKULU HOCA KİMDİR?

Şeyhülkurrâ İbrahim Tanrıkulu Hoca Efendi, 1943'te Trabzon'un Of ilçesi Uğurlu Köyü'nde doğdu. Babasından ve köyündeki diğer kişilerden Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Altı yaşında hafızlık yapmak istedi ve başarılı oldu. Daha sonra Arapça okumaya başladı ve 16 yaşında ilk kez kürsüye çıktı. Medrese eğitimini tamamladıktan sonra Rize'de köy imamı olarak görev yaptı. Askerlik görevini İstanbul'da tamamladıktan sonra müezzin ve imam olarak görev yapmaya başladı. Gözcübaba Camii'nde imam olarak atandıktan sonra kırâat halkaları kurarak yıllarca tâlim-tecvîd ve tashîh-i hurûf dersleri verdi. Ayrıca hafızlık kursları düzenleyerek kurrâ hâfızlar yetiştirdi. Ailesinin onun hafızlık yapmasını istemesi nedeniyle kendisini "Annemin Duasıyım" şeklinde ifade eder. Ayrıca annelere çocuklarının âlim ve salih olması için seher vaktinde dua etmelerini tavsiye eder. Şeyhülkurrâ İbrahim Tanrıkulu Hoca Efendi, daima Ehl-i Sünnet'e bağlılığı ve aile eğitiminin önemini vurgulayan bir kişilik olarak tanınır.

Merhaba Gazetesi olarak merhum İbrahim Tanrıkulu hocaya Allah’tan rahmet sevenlerine, yakınlarına ve öğrencilerini de başsağlığı dileriz

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri