Konya'da beyaz protesto

Gaziantep'te göğüs cerrahı Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine Konya'daki sağlık çalışanları eylem yaparak tepki gösterdi.
Gaziantep'te göğüs cerrahı Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine Konya'daki sağlık çalışanları eylem yaparak tepki gösterdi.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen eyleme Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, hastane başhekimleri ile çok sayıda doktor ve sağlık personeli katıldı. Gaziantep'te bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden göğüs cerrahı Ersin Arslan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, yaşanan olayın ilk olmadığını ve son da olmayacağını ifade ederek, "Bu olayın benzeri Konya'da da birçok doktor arkadaşımızın başına geldi. Allah'a şükür hiç birinde can kaybı yaşanmadı ancak bu da olabilirdi. Ersin Arslan kardeşimiz Gaziantep'te görevli olduğu hastanede menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Artık olaylara müdahil olmak zorunda kalıyoruz. Biz birlik olursak, el ele verirsek, bize şiddet uygulayan insanları tükürüğümüzle boğarız. Ama bireysel saldırıları toplumun tamamına mal etmemek lazım. Yoksa sağlık çalışanı olarak rahat hizmet veremeyiz. Allah'ın 99 isminden şifa veren anlamına geleni bizim mesleğimize bahşedilmiş. Bu saldırılar bizi yıldırmamalı. Ersin Arslan'ın eşi 4 aylık hamileydi. Dünyaya babasını göremeyecek bir bebek gelecek ve Ersin de bebeğini hiç göremeyecek" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri