Konya'da belediye Aleyna Tilki konseriyle Nasreddin Hoca'yı anacak!

CHP'li Akşehir Belediyesi tasarruf genelgesini hiçe sayarak, görkemli bir şenlik düzenleyecek. İslam alimi olan Nasreddin Hoca'nın adıyla gerçekleştirilecek şenlikte hocanın düşünceleriyle bağdaşmayacak etkinler düzenlenecek

1959 yılında başlatılan “Nasreddin Hoca Şenliği”, 65 yıldır devam ettiriliyor. 5-10 Temmuz tarihleri arasında Akşehir'de düzenlenecek olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde bu yıl 'tasarruf tedbirleri' de 'manevi değerler' de hiçe sayıldı. Uzun yıllar sonra Akşehir'de ilk kez bu kadar gösterişli, değerlerden uzak bir şenliğe imza atılacak. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Akşehir Belediyesi, İslam Alimi olarak bilinen Nasreddin Hoca Şenliği'nde LGBT destekçisi Aleyna Tilki'ye sahne verecek, zumba dansı yaptıracak.

14 KONSER VERİLECEK!

65. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği Aleyna Tilki, Gazapizm, Volkan Konak, Ümit Besen, Ceyhun Fersoy, Erkan Sandık, Garadüzen, Göksel Doğançay, Mehmet ve Enes Kılınç, Melihat Gülses, Operanın Kadınları, Opera, Zeynep Betül Akyıldız, Sunay Akın sahne alacak.

KADINLARLA ZUMBA DANSLARI YAPILACAK!

Bu konserlerin yanı sıra çeşitli tiyatro gösterilerine de imza atılacak. Atölyeler kurulacak ve çeşitli etkinlikler yapılacak. Müjdat Gezen'in de aralarında olduğu isimler mizah söyleşileri gerçekleştirecek. Didem Zeybek, kadınlara zumba dansını öğretecek. Kolombiya kökenli bir dans olan zumba dansı, Amerika'da da sıklıkla kadınlar tarafından uygulanıyor. Türk milletinin kültüründen uzak dans gösterilerinin İslam Alimi olan Nasreddin Hoca'yı anma etkinliklerine alınması tepki ile karşılandı.

CHP'Lİ BELEDİYE DAHA GÖRKEMLİ ŞENLİK DÜZENLİYOR!

31 Mart yerel seçiminde Akşehir'de seçimi CHP kazanmıştı. CHP'nin yönetiminde yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez Akşehir'de Nasreddin Hoca Şenliği düzenlecek. AK Parti döneminde yapılan şenliklere göre CHP'li Akşehir Belediyesi daha görkemli bir şenliğe imza atmaya hazırlanıyor. Şenliğe davet edilen isimlerin önceki yıllara kıyasla daha farklı alanlardan tercih edildiği görülürken, isim çeşitliliğinin de arttığı program detaylarında yer aldı.

ŞENLİĞE NE KADAR PARA HARCANACAĞI MERAK EDİLİYOR!

Kısa bir süre önce Türkiye'de 2024 yılı tasarruf tedbirleri genelgesi yayımlandı. Türkiye, tasarruf tedbiri uygularken, Akşehir Belediyesi'nin gösterişli bir etkinliğe imza atacak olması tepkilere neden oldu. Birçok Konyalı, “Tasarruf tedbirleri nerede kaldı” sorusunu sordu. Kamu kurum ve kuruluşlarının özellikle de belediyelerin tasarrufa daha çok hassasiyet göstermesi gereken bir dönemde CHP'li Akşehir Belediyesi'nin farklı alanlarda çeşitli etkinlikler düzenleyecek, konserler verecek olması tepkilere neden oldu. Konyalılar, 5 gün boyunca sürecek bu şenliğe ne kadar para harcanacağını merak ediyor. Şenlik, ağırlıklı olarak belediye bütçesinden karşılansa da, sponsor arayışlarının sürdürüldüğü öğrenildi.

NASREDDİN HOCA ŞENLİĞİ'NDE ALEYNA TİLKİ KONSERİ!

5-10 Temmuz arasında gerçekleştirilecek olan Nasreddin Hoca Şenliği'nde başka bir eleştiri konusu da programın amacından saptırılma iddiası oldu. Birçok Konyalı, “Nasreddin Hoca gibi bir alimin adıyla yapılan programda Aleyna Tilki isimli sanatçının konser vermesi ne demek” sorusunu sordu. Giyimi ve aykırı tarzıyla gündeme gelen ve bir kesim camia tarafından da sert eleştirilere tutulan
Aleyna Tilki'nin Nasreddin Hoca Şenliği'nde konser verecek olması Nasreddin Hoca'ya saygısızlık olarak yorumlandı. Tilki, 2 yıl önce LGBT'lilere destek paylaşımları da yapmıştı.

'KÜLTÜREL ÖZDEN HER SAPMA BÜYÜK TEHLİKE DEMEK'

KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı, Nasreddin Hoca'nın kültürü inşa eden, gençliği geleceğe taşıyan ve donanımlı nesiller yetiştirmek için mücadele veren bir şahsiyet olduğunu ifade etti. “Nasreddin Hoca medeniyet değerlerimize bağlı, ulemadan, bilgin bir isim” diyen Arabacı şunları kaydetti: “Nasreddin Hoca, Anadolu mayasını yoğuran bir şahsiyet. Hacı Bektaş-ı Veli gibi bilge şahsiyetlerden biri. Nasreddin Hoca insanımızı doğruya yönelten, yanlışları eleştiren bir pozisyondaydı. Kültürel özden her sapma, vatanın altını oyma anlamına gelir. Nasreddin Hoca'nın adını anarak bir kültürel sapma yaşanması vatanın altını oymak demektir.”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri