Konya'da belediye 478 milyon liralık dev arazileri satışa çıkardı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 478 milyon liraya satışa çıkardığı araziler dikkat çekti.

Konya'da gayrimenkul satış ihalelerine bir yenisi daha eklendi. Konya'da satışa çıkarılan araziler dikkat çekiyor. Büyüklükleri ve imar özellikleriyle ilgi çeken bu arsalara bir yenisi daha eklendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satıya çıkarılan 3 arsadan bir tanesi Selçuklu'da yer alıyor. Söz konusu arazi 63.104 metrekare alana sahip. İhale ilanında arazinin sanayi alanı imarına sahip olduğu belirtildi.

Bahsi geçen bu arazinin satışa çıkarıldığı muhammen bedeli ise 378 milyon 630 bin lira. İhaleye girmek için geçici teminat bedeli 11 milyon 358 bin lira olarak kayda geçti. Ödeme şekli ise 1 taksit peşin kalanı 23 eşit taksitte olacak. Aynı ihale ilanında iki arsa daha var. Bu arazilerden bir tanesi Karatay'da diğeri ise Meram'da.

Karatay Çayır mahallesindeki 8.709 metrekare arazi 56 milyon 600 bin lira muhammen bedeli ile satışa çıkarıldı. Meram Çomaklı mahallesindeki 25.168 metrekare arazi ise 44 milyon 50 bin lira muhammen bedeli ile satışa çıkarıldı. Bu satışların toplam muhammen bedeli ise 478 milyon liraya denk geliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki bu arazilerin ihalesi 28.03.2023 tarihinde gerçekleştirilecek. İhalenin düzenleneceği adres ise Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'ndaki Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu olarak belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri