Konya'da belediye 1 milyon 300 bin liraya bu tarlayı kiraya verecek!

Konya'da belediyelerin gayrimenkul satış ve kiralama ilanlarına bir yenisi daha eklendi. Meram Belediyesi bünyesinde bulunan tarlayı 1 milyon 300 bin liraya kiraya verme kararı aldı.

Konya'da belediyelerin bünyesinde yüzlerce gayrimenkul yer alıyor. Söz konusu belediyelerin isimleri ise Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Meram Belediyesi olarak biliniyor. En çok gayrimenkul satışına imza atan belediye ise Konya Büyükşehir Belediyesi.

Bahsi geçen bu belediyelerin satış dışında kiralama ilanları da dikkat çekiyor. Son olarak Meram Belediyesi 4 tane taşınmazı kiraya vereceğini duyurdu. İhaleyle kiraya verilecek olan tarlalar ise Alakova mahallesinde yer alıyor.

4 TARLANIN TOPLAM ALANI 142,000 METREKARE

Tarlaların en büyük olanı 47,572 metrekare alana sahip. En küçük tarla ise 22,932 metrekare alanıyla listede. Kiraya verilecek 4 tarlanın toplam alanı ise 142,000 metrekare. İhaleyle kiraya verilecek olan tarlaların toplam muhammen bedeli yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin lira olarak belirtildi. Miralar yıllık olarak tahsil edilecek. İhaleyi kazananlar tarlaları 5 yıl boyunca kiralamış olacak.

Kiraya verilecek tarlaların tam listesi:Meram Belediyesi tarafından ihaleye ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

1- İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı:
Ekli listede bilgileri verilen gayrimenkuller, Meram Belediyesi tarafından 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile kiraya verilecektir.

2-Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarda alınacağı: Şartname, Meram Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Gayrimenkul Yönetim Bürosundan bedelsiz olarak görülebilir. Almak isteyenler KDV hariç 200,00 TL (İkiyüztürklirası) karşılığında temin edebilir.

3-İhalenen nerede hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı:
hale 11/10/2023 Çarşamba günü saat 15.30’da Yenişehir Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:5 Meram/KONYA adresindeki Meram Belediyesi encümen salonunda, Meram Belediye Encümeni’nce, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile yapılacaktır. İhaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni serbesttir.

4-Tahmin edilen bedel ve teminat miktarı:
Gayrimenkullerin yıllık muhammen kira bedelleri ve teminat miktarları, ekli listede belirtilmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri