Konya'da belediye 1 metre arsayı 14 bin liraya satacak! 24 ay taksit imkanı

Türkiye genelindeki belediyeler bütçesini güçlendirmek maksadıyla bünyesindeki arsaları satışa çıkarıyor. Son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi, metresi 14 bin lira olan bir arsayı satışa çıkardı.

Türkiye genelindeki belediyeler hizmetlerini yürütürken yeni kaynaklar oluşturmak maksadıyla bünyesinde bulunan arsaları satışa çıkarıyor. Konya, belediyeler tarafından en çok arsa satışı gerçekleştirilen illerin başında geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi son yıllarda onlarca arsayı sattı.

Bahsi geçen bu arsaların konumu çoğunlukla Aşağıpınarbaşı bölgesinde yer alıyor. Yakın zamanda 6 kata imar verilen bölgede büyük bir arsa daha satışa sunulmuştu. Son olarak ise Konya Büyükşehir Belediyesi metresi 14 bin lira olan büyük bir arsayı satışa sundu. Bahsi geçen bu arsa Fevziçakmak Mahallesinde yer alıyor.

Sanayi imarlı olan arsanın büyüklüğü ise 7.505 metrekare. Arsa için muhammen bedel olarak 105 milyon lira belirlendi. Yani arsanın 1 metre karesinin fiyatı 14 bin liraya denk geliyor. İhaleyle satılacak olan arsanın geçici teminat bedeli ise 3 milyon 152 bin lira olarak belirtildi. Arsayı satın alan kişi ise 24 eşit taksitte ödeme yapabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye ilişkin açıklanan kurallar şu şekilde:

1- Mülkiyeti Belediyemize ait, yukarıda tapu kaydı belirtilen gayrimenkul, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (a) maddesi ve İhale Şartnamesi dâhilinde kapalı teklif (artırma) ihale usulü ile satılacaktır.

2- İhale, 26.09.2023 Salı günü Belediye Encümeni tarafından Horozluhan Mh. Yeni İstanbul Cd. (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Binası) No:72/64 Selçuklu/KONYA adresindeki Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılacaktır.

3- İhaleyi yapıp-yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni tamamen serbesttir.

4- Gayrimenkulün muhammen bedeli, geçici teminatı, ödeme şekli ve ihale saati yukarıda belirtilmiştir.

5 -İsteklilerin, 26.09.2023 Salı günü en geç saat 11.00’e kadar teklif zarflarını Konevi Mh. Millet Cd. No:14/5 Meram/KONYA adresinde bulunan Belediyemiz Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına bağlı Kararlar Şube Müdürlüğüne vermeleri şarttır. Belirtilen saatten sonra gelen teklifler ve posta ile başvurulması halinde postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

6- 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 40. maddesine göre, geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır. Ancak Komisyon, uygun gördüğü her aşamada oturumda hazır bulunan isteklilerden yazılı son tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandırabilir. Bu husus, ihale komisyonunca ikinci bir tutanakla tespit edilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri