Konya'da bazı lokantalar müşterilerine 4 kat fazla hesap yazmış!

Konya'da bazı lokantalar, Lokantacılar Odası tarafından belirlenen fiyat listesinin dışına çıkıyor. Yerli ve yabancı turiste 3-4 kat daha fazla hesap yazılıyor.

Konya'da bazı lokantalar, Lokantacılar Odası tarafından belirlenen fiyat listesinin dışına çıkıyor. Yerli ve yabancı turiste 3-4 kat daha fazla hesap yazılıyor. Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Konya'nın imajını bozmayın! Şuan CİMER'de 70-80 şikayet bekliyor” dedi

Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin son günlerde özellikle lokanta menü fiyatlarından şikayeti arttı. Bazı lokantalarda vatandaşa yiyip ve içtiğinden daha fazla hesap yazıldı. Konu ile ilgili Konya Lokantacılar Odası'na da şikayetlerin iletildiği öğrenildi. Odaya her gün 3-5 şikayetin gittiği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Fahiş fiyat tarifesinin özellikle “etliekmek” ve “furun kebabı” yiyen vatandaşa uygulandığı belirtildi. Yerli ve yabancı turistlerin, Lokantacılar Odası'nın belirlediği tarifeden 3-4 kat daha fazla para ödemek zorunda kalması, tepkilere neden oldu. Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, artan şikayetler üzerine konu ile ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı.

CİMER'E FAHİŞ FİYAT DOLAYISIYLA 70-80 ŞİKAYET İLETİLDİ

Başkan Karamercan, odayı her gün 3-5 kişinin aradığını, şikayetlerin olduğunu söyledi. Kendilerini arayanlara tavsiyelerde bulunduklarını belirten Karamercan, “Arayanların çoğunun elinde belgesi olmuyor. Fiş olmayınca biz de bir şey yapamıyoruz. Şikayetçi olanların fiş ve faturasını atmaması gerekir. Bu tarz şikayetler, genellikle Mevlana civarındaki bazı lokantalardan, çevre yollarındaki bazı lokantalardan geliyor. Şehir merkezinde de tek tük şikayetlerin geldiği lokantalar var. Vatandaş, CİMER'e şikayetlerini yazıyor. Şuan CİMER'de 70-80 şikayet var. Konu, Konya Valiliği'ne, oradan da Ticaret İl Müdürlüğü'ne iletiliyor. Onlar da bizi arıyor. Lokantalarımızı uyarıyoruz” dedi.

KARAMERCAN: “KİMSE VATANDAŞI KANDIRAMAZ”

“Herkes yediğini, içtiğini ve ödediğini bilecek” diyen Karamercan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Esnaf odamızın verdiği fiyat listesi kasanın yanında görünür bir yerde asılı olmalı. Masalarda da fiyat menüsü olmalı. Fiyatların Türkçe'nin yanı sıra İngilizce ve başka dillerde de yazılı olması şart. Çünkü Konya'ya birçok ülkeden turist geliyor. İnsanları huzursuz etmenin anlamı yok. Masaya oturan kişi ne yemek istediğini, hangi yemeğe ne kadar vermesi gerektiğini bilecek, bilmeli. Kimse vatandaşı kandıramaz. İnsanların tereddütle yemek yememesi gerekiyor.”

AHİLİK KÜLTÜRÜNDEN GELİYORUZ, İNSANLARI KANDIRMAK BİZE YAKIŞMAZ

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine de çağrıda bulunan Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Zabıtaların odamızın verdiği fiyat listesinin lokantalarda görünür bir yerde asılı olup olmadığını kontrol etmesi gerekir” şeklinde konuştu. Konya'nın imajını bozmaya kimsenin hakkının olmadığını aktaran Karamercan, son olarak şunları dile getirdi: “Şehir dışından veya başka ülkeden gelenler, 'Konya'nın yemeğini yedik, aşırı pahalı' diyor. Bunu söyletmeye gerek var mı? Kimseye malzeme vermemeliyiz. 2 binin üzerinde lokantacı esnafı var. Hepimizin dikkatli olması şart. Bizler, Ahilik kültüründen gelen insanlarız. Vatandaşımızı aldatmak, kandırmak bize yakışmaz. Esnafların vatandaş nezdinde güvenini yitirmemesi gerekir.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri