Konya’da balık tutulacak yerler belli oldu! Listede 7 konum var
Konya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanınan bir şehir olmasının yanı sıra doğal güzellikleri ve balıkçılık potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Kentte balık tutulabilecek 7 konum var.
110
Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşarak doğayla baş başa geçirilen bu keyifli aktivite, ailelerin ve arkadaş gruplarının tercihi haline gelmiş durumda. Deniz, baraj göletleri ve akarsularda kıyıdan veya tekneyle yapılan balık tutma deneyimi, Konyalı balıkçıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
210
BAZI BARAJLAR TAMAMEN KURUDU
Ancak, üzülerek belirtmek gerekir ki, küresel iklim değişikliği ve bilinçsiz sulama gibi faktörler, Konya'nın sulak alanlarını olumsuz etkilemiş durumda.
310
Geçtiğimiz yıl, May ve Hatunsaray barajlarının tamamen kurumasıyla birlikte, diğer sulak alanlardaki su seviyeleri ciddi şekilde azaldı.
410
Bu durum, Konyalı balıkçıları farklı bölgelere yöneltti. Artık bazıları Kayseri'ye, bazıları Ankara'ya ya da Aksaray'a giderek balık tutma tutkularını gerçekleştiriyorlar.
510
AVLANMAYA GİDİLEBİLECEK BAZI YERLER
Ancak, umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Konya'da balık tutmayı sevenler için hala birçok seçenek mevcut. Altınapa Barajı, Suğla Barajı, Apa Barajı, Taraşçı Göleti, Gökçehüyük Göleti, Ilgın Çavuşçu Barajı ve Bostan Dere Barajı gibi doğal güzelliklere sahip olan bölgeler, balık tutma tutkunlarına eşsiz deneyimler sunuyor.
610
Konya'nın doğal güzellikleriyle çevrili bu alanlarda, balık tutma deneyimini yaşamak isteyenler için muhteşem bir fırsat sunuluyor. Doğanın tadını çıkarırken, eşsiz manzaralar eşliğinde unutulmaz bir balıkçılık deneyimi yaşamak için Konya'nın bu güzel bölgelerini keşfetmeyi unutmayın!
710
Balık tutmanın sadece bir spor olmadığını, aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu unutmayın. Konya'nın doğal güzelliklerini keşfederken, doğayla uyumlu bir şekilde balık tutma deneyiminin keyfini çıkarın.
BALIK AVI NASIL YAPILIR
Kıyıdan avlanma, herkesin kolayca ve keyifle yapabileceği oldukça basit bir işlem. Her iki yöntemde de alınan keyif o kadar fazla ki kısa sürede daha büyük balıklar avlama isteği bile oluşabilir. Balık avınızı kolay bir şekilde tamamlamak için öncelikle birtakım bilgilere ve malzemelere sahip olmanız gerekir. Avlanma malzemeleri ve av zamanları, ilk etapta bilinmesi gerekenlerden bazıları. Yakalamak istediğiniz balığın cinsine göre avlanma taktikleri ve malzemeler değişebilir. Eğer hangi balığı yakalamak istediğiniz konusunda kararlıysanız, hemen yanınıza malzemelerinizi alın.
810
Amatör balıkçılıkta kullanılan malzemeler şunlardır:
Olta kamışı Olta misinası Olta iğnesi Şamandıra Yemler Fırdöndü ve klips Misina makası İğne çıkarıcı Kurşun Kova
910
Tüm bu malzemelerle tek tek uğraşmak istemiyorsanız, olta takımı almayı da deneyebilirsiniz.
1010
Bu malzemeleri edindikten sonra hemen yola koyulabilirsiniz:
Kamış makinesine uygun misinanızı sarın. Kamışla makineyi eşleştirin. Yakalamak istediğiniz balığa göre seçtiğiniz iğne takımınızı kamışla birleştirin, yeminizi hazırlayın. Klipsle sabitleme yapın, ardından en altta kurşun ağırlığı bırakın. Olta takımınız atışa hazır, etrafınızı kontrol ederek yavaşça meranıza savurun. Beklemeye başlayın ve oltanıza tepki geldiğinde sararak kontrol edin. Çıkardığınız balıkları yarıya kadar su doldurduğunuz kovanızda biriktirebilirsiniz