Konya'da AK Parti'ye yüzde 80 oy veren mahalle isyanda: Hepimiz mağduruz

İmar konusunda adaletsizlik yaşadıklarını iddia eden Çatalhüyük Mahallesi sakinleri, Taş Bina önüne gelerek, Büyükşehir Belediyesi'ne seslerini duyurmaya çalıştı. Mahalle Muhtarı Adem Kurtulan, çifte standart uygulandığını öne sürdü.

Karatay Çatalhüyük Mahallesi Muhtarı Adem Kurtulan ve beraberindeki bir grup, Taş Bina önünde basın açıklaması yaptı. Mahalleli, yaklaşık 5 yıldır imar konusunda mağduriyet yaşadıklarını iddia etti. Muhtar Kurtulan ve beraberindekiler, sorunlarının çözülmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmek istediklerini söyledi. Mağdur olduğunu iddia eden grup, “Ortada bir haksızlık var. Biz, sadece hakkımızı istiyoruz. 12 bin seçmenimiz var. 10 bini AK Parti'ye oy verdi. Verdiğimiz oyun karşılığını alamadık. Meseleyi 'seçim sonrasına bırakalım' diyorlar. 5 yılda çözülemeyen sorun, 3 ay sonra nasıl çözülecek? Muhatap istiyoruz” diye konuştular.

MUHTAR: GEREKİRSE ANKARA'YA KADAR GİDECEĞİM

Mahallelerinde imar çalışmasının olduğunu söyleyen Çatalhüyük Mahallesi Muhtarı Adem Kurtulan, aynı mahalle, aynı cadde üzerinde, aynı emsallerde olan yerlere farklı uygulamalar olduğunu belirtti. “Bir yere 4 kat, yüzde 40 inşaat alanı veriliyor. Bizim olduğumuz yerlere 2 kat, yüzde 15 inşaat alanı veriliyor” diyen Muhtar Kurtulan, vatandaşın kaybının önlenmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulundu. Kurtulan, daha sonra şunları kaydetti: “Vatandaş bana oy verdi, yetki verdi. Dertlerini dinledik. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza şikayetleri ileteceğiz. 5 yıldır söylüyoruz, sonuç alamıyoruz. Belediyede bir muhatap bulamıyoruz. Belediyeye gidince kapılar bize kapanıyor. Vatandaşımın hakkını savunuyorum ben. Karatay Belediyesi ile olan sorunumuzu çözdük. Sorun Büyükşehir'de. Büyükşehir, Karatay Belediyesi'nin kendine sunmuş olduğu projeyi onaylaması gerekir. Proje encümenlerde. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca bize 'Bu meseleyi halledeceğim' dedi. Dosyayı Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. Büyükşehir'e varıyoruz. İmar Daire Başkanlığı'na gidiyoruz. Bizimle kimse ilgilenmiyor. 'Yapacak bir şey yok' deniliyor. Mağdur olan yüzlerce insan var. Ben, bu sorunu çözmek için gerekirse Ankara'ya kadar gideceğim. Ben, bu sıkıntıyı eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a da ilettim. Yetkililere 'Bir sıkıntı varsa çözün' dedi Bakan Bey. Kimse ilgilenmiyor bizimle. Vatandaş, Taş Bina'nın önüne toplandı. Bana da telefon açtılar, ben de geldim. Burada tapulu olan tüm mülkler, vatandaşın. Belediyenin hiçbir şeyi yok. Hepsi şahıs malı. Belediye, kendi yerine yüzde 40 emsal veriyor, bizimki neden yüzde 15? Bunun açıklamasını yapsınlar, biz gerekirse orayı hibe edip gidelim. Bu adaletsizlik değil de ne? Bizi çağırsınlar konuşsunlar. Bizim en büyük sıkıntımız muhatap bulamamamız. Bize 'Bu işi seçim sonuna koyalım' diyorlar. Bu mesele 5 yıldır çözülememiş. Burada seçimlere kalmış 3 ay. 5 yıldır çözemediğin sorunu, 3 ay sonra mı çözeceksin? Bu yaşananlar bizim tercihimizi etkileyecek. 12 bin seçmenimiz var. 10 bin seçmen AK Parti'ye oy verdi ama bize yapılan yanlış. Verdiğimiz desteğin karşılığını alamıyoruz. Hak dedin mi akan sular durur. Vatandaşın hakkı var burada. 60 yıldır burada bir tane tapu devri olmadı. Baksınlar, araştırsınlar. Ben, 43 yaşındayım, doğma büyüme oralıyım. Biz, fazla bir şey istemiyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz.”

4 YILDIR UĞRAŞIYORUZ, MAĞDURİYETİMİZ FAZLA!

Ramazan Ercan isimli bir mahalle sakini ise “4 senedir bu işle uğraşıyoruz. Çeşitli görüşmeler yaptık. Karatay Belediyesi, konuyu Büyükşehir'e havale etmiş. Sonucu bir türlü alamadık bu olayı. Mağduriyetimiz fazla. Biz de yanımızda market olsun istiyoruz. 1 kilometre ötemize 4 kat verildi. 7 katlı lise yapıldı. Önüne kesimhane yapıldı. Bunlara ruhsat verildi. Bizim oraya neden vermiyorlar? Biz, herhalde kendimizi izah edemedik” dedi.

BİZE HER KAPI KAPANDI MUHATAP YOK!

Mağduriyet yaşadığını ifade eden mahalle sakinlerinden Fatma Yiğit isimli vatandaş da şöyle konuştu: “Kimse bizimle muhatap olmuyor. Burada bir haksız uygulama var. Bize bir açıklama yapsınlar. Mahallenin yarısı 4 kat, diğer yarısı neden 2 kat olacak? Yüzde 15 verildi, yüzde 20 verildi bize. Ben de 2,5 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Bize kapı her zaman kapandı. Yolun sağ tarafı Meram Belediyesi'ne ait, orası sanayi bölgesi olarak geçiyor. Sol tarafı da Karatay Belediyesi'ne ait ve 2 kat imara veriliyor.”

ERKANT UYSAL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (32)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri