Konya’da AK Parti'nin kaybı yüzde 20’yi geçti! En fazla kayıp bu ilçelerde yaşandı

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti tarihinin en büyük oy kaybını yaşadı. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin kalesi olarak kabul edilen Konya’da Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçelerde oy kaybı 2019 seçimlerine göre yüzde 20’yi geçti

Türkiye son yılların renkli seçimlerinden birine şahit oldu. AK Parti Türkiye genelinde ve Konya’da birçok belediyeyi kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yıllar sonra ilk defa sandıktan birinci parti olarak çıktı. AK Parti’nin büyük önem verdiği İstanbul, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini açık ara farkla kaybetti.

EN FAZLA OY KAYBI SELÇUKLU VE MERAM’DA YAŞANDI

AK Parti’nin Türkiye’deki kalesi olarak kabul edilen Konya’da AK Parti yüzde 20-25 civarında oy kaybı yaşadı. 2019 yerel seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinde yüzde 70,53 oranında oy alan AK Parti, 2024 seçimlerinde yüzde 49’lara kadar düştü. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Konya merkez ilçelerinde yüzde 20’den fazla oy kaybı yaşadı. Selçuklu’da AK Parti 2019 yerel seçimlerinde yüzde 67,5, Meram’da yüzde 71,42, Karatay yüzde 76,87 oranında oy almıştı. 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı yüzde Selçuklu’da yüzde 45,76, Meram’da yüzde 50, Karatay’da ise 54,29 oranında oy aldı. Meram ve Selçuklu ilçelerinde Yeniden Refah Partisi aldığı oy oranıyla sandıkta sürpriz yapan parti oldu. Seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı belediye meclislerindeki çoğunluğu kaybetti.

TAŞRA İLÇELERİNDE YRP, BBP SÜPRİZİ

Cumhur İttifakı Konya’nın taşra ilçelerinde de büyük şok yaşadı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Halkapınar, Bozkır, Yeniden Refah Partisi (YRP) Çumra, Altınekin, Emirgazi, Doğanhisar, CHP, Hadim, Akşehir, Seydişehir, Cihanbeyli, Ereğli, Tuzlukçu’da başkanlık yarışını kazandı. MHP ise sadece Akören’de seçimleri kazandı. Hüyük’te ise bağımsız aday Sadık Sefer başkanlık seçimini kazandı. AK Parti ise Meram, Selçuklu, Karatay’ın yanı sıra Yunak, Kulu, Kadınhanı, Ilgın, Sarayönü, Derbent, Karapınar, Beyşehir, Derebucak, Ahırlı, Güneysınır’da başkanlık seçimlerini kazandı. Yeniden Refah Partisi'nin itirazı üzerine Çeltik ve Akören'de oyların yeniden sayılacağı öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (20)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri