Konya’da Afganlara özel mağaza açıldı! İşte satılan ürünler

Konya Muhacir Pazarı civarında Afgan kıyafetleri satan esnaf, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Konya, binlerce sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Suriye, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden Türkiye’ye göç eden insanların bazıları Konya’yı tercih ediyor.

Hoşgörünün başkenti Konya olduğunu vurgulayan Afgan-Türk Kıyafetleri Mağazası Sahibi Samira Yaqoobı, Hz. Mevlana’yı çok sevdiğini ve Konya’da uzun yıllar yaşamak istediğini kaydetti.

HERKES BİZLERE ÇOK YARDIMCI OLDU

5 yıldır Konya’da olduğunu dile getiren Yaqoobı, sadece Afgan ve Suriye uyruklu insanların alışveriş yaptığını belirtti. Yaqoobı, “Türk vatandaşları hoşgörülü ve misafirperver. Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’de taşkınlık çıkaranlar yüzünden biraz yıpranabiliyoruz. Her insan gibi bizlerde aynı değiliz. Burada satış yaparak paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Kimseye rahatsızlık vermiyoruz.

Konya’da insanlar çok hoşgörülü. İlk geldiğimiz zamanlarda herkes çok yardımcı oldu. Biz bunları unutmayız. Bizlerde elimizden geldiği kadar herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Müşterilerimiz genelde Afgan ve Suriyeli insanlardan oluşuyor. Konya Hz. Mevlana’nın şehri olduğu çok belli. Bütün insanlar hoşgörülü bir şekilde konuşuyor. Konya herkesin yaşaması gereken çok önemli bir şehir. Hoşgörünün başkenti olarak Dünya’da Konya 1. sırada diyebilirim” ifadelerini kullandı.

ALIŞVERİŞ TRAFİĞİNDEN MEMNUNLAR

Satışlarının iyi olduğunu aktaran Yaqoobı, sözlerine şöyle son verdi: “Konya’da işlerimiz bizlere yetecek kadar iyi durumda. Türk vatandaşlarına çok hitap edemiyoruz. Bunun nedeni Türk kıyafetlerini bilmediğimizden kaynaklanıyor. İleride eğer öğrenirsek o alandan da gitmek çok isteriz. Çok ufak bir dükkânımız var. Burada insanlara hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Türk vatandaşları geçmiş yıllarda bizlere yardımcı oldular. 1 yıl önce dükkânımızı açtık. Açtığımız anda komşu esnaflar yardımlarını eksiltmedi. Türkiye’de bazı sorunların olduğunun farkındayız. İnşallah bütün sorunlar çözülür. Türkiye çok güzel bir ülke ve çok hoşgörülü. Türk halkına ve özellikle Konyalılara minnettarız.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (16)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri